1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aura

Auran tartuntatautilääkäri pohtii yhtenäiskoulun osittaista avaamista

Auran yhtenäiskoulu päätettiin siirtää etäopetukseen useiden koronatartuntojen vuoksi viime viikolla.

Auran yhtenäiskoulussa on lähiaikoina tapahtunut useita korona-altistuksia. Kuva: Paula Collin / Yle

Viranomaiset pohtivat Aurassa lähipäivinä, voitaisiinko tartuntatautilain nojalla suljetuksi määrätty Auran yhtenäiskoulu avata edes osittain.

Koko koulu päätettiin siirtää etäopetukseen useiden koronatartuntojen vuoksi viime viikolla. Karanteenissa on tällä hetkellä hiukan yli sata noin 260:stä alakoululaisesta.

Uutisoimme eilen tartuntatautilain ja perusopetuslain ristiriidasta Aurassa. Perusopetuslaki vaatii turvaamaan lähiopetuksen erityistä tukea tarvitseville ja tartuntatautilaki vaatii taas koulun tilojen sulkemista kokonaan.

Aurassa on siirretty kaikki etäopetukseen, sillä muita sopivia tiloja ei suljetun yhtenäiskoulun lisäksi ole.

Koulun rehtori Ville Kouki kertoo, että Aurassa keskustellaan nyt, voitaisiinko tilat avata jälleen käyttöön, että alakoululaiset ja erityisoppilaat voisivat jatkaa lähiopetusta perusopetuslain mukaisesti.

Koukin mukaan keskustelu lähiopetukseen palaamisesta käydään Aurassa tämän tai huomisen päivän aikana.

Opetushallitus rehtorin ja avin linjalla etäopetuksen suhteen

Eilen aluehallintoviraston johtaja Esko Lukkarinen kertoi avin olevan koulun rehtorin kanssa yhtä mieltä siitä, että tilanteen vuoksi etäopetukseen on siirryttävä koko koulussa.

Rehtori Ville Kouki kysyi asiaa myös opetushallitukselta. Koukin mukaan opetushallituksesta myönnettiin ristiriita lakien välillä.

– Ei minulle ainakaan sanottu, että tässä olisi toimittu väärin, Kouki toteaa.

Opetushallituksen mukaan poikkeustapauksessa voidaan siis toimia myös niin, että etäopetukseen siirretään kaikki koululaiset.

Lisää aiheesta:

Pitääkö pikkukoululaisille tarjota lähiopetusta, vaikka koulu on suljettu? – Lakien ristiriidasta syntyi "hullunkurinen tilanne"

Auran yhtenäiskoulun alakoululaisista liki puolet karanteenissa korona-altistuksen vuoksi