1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilutapahtumat

Vuokatti on jälleen isojen kisojen keskuksena – 18 maan paraurheilijat kilpailevat maailmancupissa

Vuokatista on muotoutunut vakiopaikka kansainväliselle paraurheiluliitolle.

Vuokatissa käynnistyvät perjantaina paramaastohiihdon ja ampumahiihdon maailmancupin kilpailut, jotka kestävät 26. maaliskuuta saakka. Kuvituskuva. Kuva: Tanja Heikkonen / Yle

Vuokatissa valmistaudutaan jälleen yhteen merkittävään hiihtotapahtumaan. Perjantaina Vuokatissa alkavat paramaastohiihdon ja -ampumahiihdon maailmancupin kilpailut, jotka kestävät 26. maaliskuuta saakka.

Paikalle on saapunut viime päivien aikana 18 eri maasta 140 urheilijaa. Vuokatista on muotoutunut vakiopaikka kansainväliselle paraurheiluliitolle, sillä siellä järjestettiin esimerkiksi paraurheilun MM-kisat vuonna 2009.

– Vuokatilla on hyvät olosuhteet järjestää heille kilpailut. Muutenkin meillä on tehtävä juuri soveltavan liikunnan parissa, sanoo tapahtumakoordinaattori Ann-Mary Ähtävä.

Koronan vuoksi koko organisaatio tekee yhteistyöstä Kainuun soten terveysviranomaisten kanssa.

– Kaikki ovat samassa tilanteessa, niin järjestäjät kuin kilpailijat. Urheilijat testataan kotimaassaan, rajalla, täällä Vuokatissa ja kisojen aikana uudestaan, kertoo Ähtävä.

Maailman parhaat vammaisurheilun hiihtäjät ovat kokoontuneet Vuokattiin, jossa perjantaina alkavat paramaastohiihdon ja -ampumahiihdon maailmancupin kilpailut. Kilpailut ovat merkittävät siinä mielessä, että siellä jaetaan maailmancupin loppupalkinnot. VuokattiSportin tapahtumakoordinaattori Ann-Mary Ähtävää haastattelee Arto Loukasmäki.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.