1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lentokentät

Viiden maakuntakentän lennoista kiinnostunut viisi yhtiötä

Uusi sopimus kenttien lennoista alkaa näillä näkymin reilun kuukauden päästä.

Lentokone laskeutumassa Kemi-Tornion lentokentälle. Kemin kenttä on yksi viidestä kentästä, jonne haettiin jatkajaa kevään aikana. Kuva: Antti Heikinmatti / Yle

Yhteensä viisi yhtiötä jätti tarjouksen koskien Suomen viiden maakuntalentokentän reittejä, kertoo Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

Lentoliikenteen kilpailutus päättyi tiistaina. Traficomin toteuttamaan kilpailutukseen kuuluvat reitit Helsingin ja Joensuun, Jyväskylän, Kokkola-Pietarsaaren, Kemi-Tornion sekä Kajaanin lentoasemien välillä.

Viisi maakuntakenttää oli viime vuonna ilman lentoja yli puoli vuotta, kun Finnair keskeytti lentonsa kentille koronapandemian vuoksi. Finnair aloitti maakuntakentille lennot uudestaan lokakuusta ja jatkaa lentämistä huhtikuun 18. päivään saakka. Tarjouskilvan voittaneen yhtiön liikennöinti alkaisi aikaisintaan huhtikuun 19. päivänä.

Traficom tarkistaa seuraavaksi tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden ja soveltuvuuden. Kilpailutuksen tuloksesta tiedotetaan, kun sopimukset on tehty.

Lue myös:

Finnair aikoo lopettaa Suomen sisäiset lennot viidelle maakuntakentälle maaliskuussa – ministeriö kaavailee, että valtio ostaisi lentoliikennettä sen jälkeen