1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tartuntataudit

Essoten alueella todettu jälleen 15 koronavirustartuntaa – altistumisia päiväkotiryhmissä sekä Mikkelin Tuppuralan koululuokissa

Kuntayhtymän alue on koronaviruksen leviämisen suhteen kiihtymisvaiheessa.

Kuva: Juho Liukkonen / Yle

Kuntayhtymä Essoten alueella on todettu yhteensä 15 uutta koronavirustartuntaa.

Pieksämäen kaupunki tiedotti (siirryt toiseen palveluun) aiemmin tiistaina kuudesta tartunnasta, jotka lukeutuvat myös kuntayhtymän edellä ilmoittamaan määrään.

Neljä Pieksämäen tartunnoista on todettu Vaalijalan Nenonpellon yksiköissä.

Vaalijala tiedottaa omilla verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun), että Sateenkaaren koulussa on asetettu kaksi oppilasluokkaa karanteeniin ja Vaalijalan henkilöstöä on asetettu karanteeniin noin 30 henkilöä. Korvaavaa henkilöstöä Vaalijalan mukaan järjestetään sisäisesti, mutta esimerkiksi tekemisen palveluja joudutaan vastaavasti vähentämään väliaikaisesti.

Loput yhdeksän tartuntaa on todettu Mikkelissä. Koronalle altistumisia on tapahtunut kuntayhtymän mukaan kahdessa Mikkelin kaupungin ryhmäperhepäiväkodin ryhmässä ja neljässä Tuppuralan koulun luokassa. Päiväkotiryhmät ja koululuokat on asetettu karanteeniin.

Essoten mukaan valtaosa altistuneista on jo tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

Kuntayhtymä tiedottaa, että sen niin kutsuttu "koronanyrkki" kokoontui tiistaina. Tiedotteen mukaan koronanyrkki ei nähnyt tarpeelliseksi tehdä muutoksia alueen rajoituksiin ja suosituksiin. Kuntayhtymä Essote jatkaa koronaviruksen leviämisen suhteen kiihtymisvaiheessa.

Lue myös:

Pieksämäellä todettu kuusi koronavirustartuntaa – tartuntoja todettu Vaalijalan oppilaskodissa