1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Pohjois-Pohjanmaalla koronasuositukset ennallaan vielä reilun viikon – Oulu päätti jatkaa rajoituksiaan huhtikuun alkupuolelle

Peruskoulut ja toisen asteen oppilaitokset jatkavat lähiopetuksessa. Oulussa pienet nuorten ryhmät pääsevät nuorisotiloihin.

Oulussa uimahallit ovat auki toistaiseksi vain lasten ja nuorten harrastustoimintaa varten sekä joillekin erityisryhmille, kuten kilpaurheilijoille. Arkistokuva. Kuva: Päivi Seeskorpi / Yle

Koko maakunnassa koronasuositukset ja rajoitukset jatkuvat ennallaan 28. maaliskuuta asti. Alueellinen koordinaatiotyöryhmä kokoontui tiistaina, eikä antanut uusia suosituksia epidemiatilanteeseen liittyen.

Kuitenkin esimerkiksi Oulussa jatketaan koronaepidemiaan liittyviä suosituksia ja rajoituksia 5. huhtikuuta saakka.

Oulun kaupungin hyvinvointilautakunta päätti tiistaina, että nuorisotilat, museot ja kulttuurilaitokset pysyvät edelleen kiinni, mutta nuoret voivat kuitenkin varata nuorisotalojen tiloja maksimissaan kuuden hengen ryhmille.

Osa kaupungin palveluista osa on auki rajoitetusti, esimerkiksi kirjastot. Alle 18-vuotiaiden ryhmäharrastukset sallitaan. Lapset ja nuoret voivat harrastaa myös uimahalleissa, jonne pääsevät tällä hetkellä tämän lisäksi vain jotkin erityisryhmät. Peruskoulut ja toisen asteen oppilaitokset jatkavat lähiopetuksessa.

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.