1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Koronatestaus

Vartiuksen rajanylityspaikan aukioloaikaa rajoitetaan

Henkilöliikenteen rajoittaminen Vartiuksen rajanylityspaikalla on voimassa toistaiseksi.

Vartiuksen rajanylityspaikan aukioloaikojen rajoituksella mahdollistetaan terveysviranomaisten vapaaehtoisten koronatestien tekeminen Venäjältä Suomeen saapuvassa henkilöliikenteessä. Kuvituskuva. Kuva: Antti Tauriainen / Yle

Vartiuksen rajanylityspaikan aukioloaikaa rajoitetaan perjantaista 19.3.2021 lähtien toistaiseksi. Henkilöliikenne on mahdollista päivittäin klo 8.00–19.00.

Aukioloajan rajoittaminen mahdollistaa sen, että terveysviranomaiset voivat tehdä vapaaehtoisia koronatestejä Venäjältä Suomeen saapuvassa henkilöliikenteessä aiempaa kattavammin.

Rajoitukset eivät koske välttämätöntä ja kiireellistä henkilöliikennettä. Myös tavara- ja raideliikenteen osalta rajanylityspaikka on avoinna päivittäin normaalisti klo 7.00–21.00.

Kainuun rajavartioston mukaan hyväksyttäviä syitä rajanylityspaikan henkilöliikenteen rajanylityksiin ovat pakottava ja yllättävä työtehtävä, joka ei siedä viivästystä tai kiireellinen sairaankuljetuksen tai muun pelastushenkilöstön työtehtävä. Rajanylitys voi olla myös muu tapauskohtainen erityisen pakottava, välttämätön ja kiireellinen syy, joka ei siedä viivästystä.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.