Hyppää sisältöön

Olkkolan hovin maille nousevalle leirintäalueelle saattaa tulla pyörien päällä kulkevia pikkutaloja

Savitaipaleen kunta on varannut leirintäalueen rakentamiseen 180 000 euroa tälle vuodelle. Rakentaminen on alkamassa kesällä.

Olkkolan kartanon noin parin hehtaarin kokoiselle alueelle on suunnitteilla leirintäalue. Arkistokuva. Kuva: Kari Saastamoinen/ Yle

Savitaipaleen kunnan on tarkoitus aloittaa Olkkolan kartanon alueelle tulevan leirintäalueen rakentaminen kesäkuussa. Hovin alueelle suunnitellaan 30 asuntovaunun ja autopaikan kokoista leirintäaluetta.

Lisäksi alueelle tehdään wc- ja huoltorakennus, septipiste, jätekatos sekä grillikatos.

– Telttapaikkoihin ei nykyään juuri panosteta, mutta aina joku liikkuu moottoripyörillä tai pyörillä ja kysyy telttapaikka, Savitaipaleen kunnan tekninen johtaja Vesa Roiko-Jokela kertoo.

Sen sijaan alueen vetonaulaksi voisi nousta Yhdysvalloissa suositut tiny-houseksi kutsutut pikkuruiset talot. Ennen teknisen lautakunnan kokousta esille noussut idea sai kokouksessa kannatusta.

– Tiny houset ovat yleensä pyörien päällä olevia, pitempiaikaiseen sijoittumiseen sopivia asuntovaunuja. Ne voivat olla myös kevyt perusteisia, lavetilla siirrettäviä taloja, Roiko-Jokela selittää.

Roiko-Jokelan mukaan alueen yleissuunnitelmassa on varauduttu, varaamaan muutama paikka tällaiselle ratkaisulle.

Olkkolan kartanon alueelta on varattu muutama paikka myös pikkuruisille taloille. Arkistokuva. Kuva: YLE/Ida-Maria Björkqvist

Hanke saatetaan jakaa kahteen osaan

Kunta on varannut leirintäalueeseen tälle vuodelle 180 000 euroa. Tekninen johtajaVesa Roiko-Jokela arvioi, että budjetti saattaa olla alakanttiin laskettu.

– Siinä vaiheessa kun varausta tehtiin, kuvittelimme, että alueen etuosaan saadaan mahtumaan 25–30 paikkaa. Myöhemmin selvisi, että sinne ei mahdukaan kuin 17 paikkaa.

Jos rahat eivät riitä, hanke saatetaan joutua toteuttamaan kahdessa osassa. Ensin tehtäisiin leirintäalueen etummainen osa ja peseytymistilat. Sen jälkeen voitaisiin tehdä loput noin 13 paikkaa.

Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa kesäkuussa ja alue voisi olla käyttövalmis jo kesän lopulla.

– Kyllä meillä iso toive on, että tämä voisi olla hyvin suosittu paikka. Tällaisilla paikoilla olevia alueita on aika vähän. Tässä on kaikki keskustan palvelut lähellä, uimaranta ja Olkkolan kartanon palvelut.

Uusi yrittäjä luottaa karavaanari-ilmiöön

Olkkolan kartanon uuden yrittäjän Tommi Naakan mukaan leirintäalueen rakentaminen ontärkeä osa koko Olkkolan kartanon kehittämistä.

– Kotimaanmatkailu on hyvässä huudossa. Uskon, että karavaanari-ilmiö kestää vielä vuosia.

Naakan mukaan uusi pöhinä alueelle on aina tarpeen. Hän uskoo, että pelkästään leirintäalue houkuttelee Olkkolan kartanolle joka päivä 60–80 ihmistä.

Naakka aikoo kehittää Olkkolan kartanoa muun muassa perustamalla sinne ravintolan. Myös kartanossa pystyy jatkossakin majoittumaan.

– En uskalla vielä koronan takia sanoa avajaispäivää.

Lue lisää: