1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rokotteet

Jälleen ongelmia ajanvarauksessa – monet pohjoiskarjalaiset jonottivat rokotusaikoja turhaan

Rokotusaikoja on tulossa varattavaksi ensi viikolla 3 400 kappaletta. Kuva: Marko Melto / Yle

Koronarokotusten ajanvarauksissa on jälleen ruuhkaa. Siun sote avasi tänä aamuna varattavaksi uusia rokotusaikoja, ja sekä puhelinpalvelu että sähköinen ajanvaraus ruuhkautuivat pahasti. Ylelle tulleiden yhteydenottojen mukaan ongelmat ajanvarauksessa aiheuttivat pohjoiskarjalaisissa suuttumusta.

Siun sote laajensi tällä viikolla rokotukset uusiin ikäryhmiin, mikä näkyi piikkinä ajanvarauksessa. Siun soten palvelupäällikkö Johanna Ahvalo kertoo, että ruuhka johtui osittain myös siitä, että 80-vuotiaille varattuja rokotteita jäi yli, ja Siun sote avasi poikkeuksellisesti keskiviikkona jäljelle jääneet ajat.

– Rokotteita jäi yli joitakin satoja, ja meille tuli hieman kiire, koska nuo rokotteet eivät säily viikonlopun yli. Halukkaita rokotteen ottajia oli todella paljon, Ahvalo sanoo.

– Se on valitettavaa, että kun yli 70-vuotiaat ovat kärsivällisesti odottaneet omaa vuoroaan, niin sitten tulee tällainen ruuhka. Mutta hyvä puoli on se, että tämä kertoo siitä, että meillä on yhä rokotemyönteisyyttä.

Osalle ajanvaraajista rokotusaikaa on tarjottu toisen paikkakunnan rokotuspisteeseen, sillä Siun soten alueella voi asioida millä tahansa terveysasemalla. Tämä ei kuitenkaan Ahvalon mukaan tarkoita sitä, että aika olisi pakko ottaa vastaan.

– Ymmärrämme, että välimatkat ovat meillä pitkiä. Emme tietenkään velvoita ketään ottamaan vastaan aikaa toiselta paikkakunnalta, vaan tarjoamme ainoastaan tällaista mahdollisuutta.

Ensi viikon maanantaina Siun sote avaa 3 400 uutta rokotusaikaa.

Juttua muokattu 17.3. klo 13:46: Korjattu virheellisesti kirjoitettu alle 70-vuotiaat muotoon yli 70-vuotiaat. Alle 70-vuotiaita ei vielä Siun soten alueella rokoteta.