1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tasa-arvo

Pohjanmaan vuoden tasa-arvoyritys satsaa henkilöstön viihtyvyyteen ja kannustaa naisia IT-alalle

Pohjanmaan vuoden 2021 tasa-arvoyritys on vaasalainen oy Gambit Labs Ab. Vuoden tasa-arvoyritys valittiin ensimmäisen kerran.

Pohjanmaan vuoden tasa-arvoyritys 2021 on Oy Gambit Labs Ab. Gambit on IT-alan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Vaasassa. Yritys työllistää noin 40 henkilöä. Valintaraati perustelee Gambitin valintaa monipuolisella työllä, jota yrityksessä on tehty hyvän ja monimuotoisen työyhteisön rakentamiseksi.

Gambitillä henkilöstön viihtyvyyteen on panostettu ja yritys on pyrkinyt määrätietoisesti nostamaan naisten osuutta henkilöstössä ja aktiivisesti kannustanut naisia hakeutumaan miesvaltaiselle IT-alalle. IT-alalle. Eri kulttuuritaustoja edustava henkilöstö nähdään Gambitillä resurssina, perustelee valintaraati.

Kovatasoiseen kilpailuun ilmoitettiin lähes kolmeakymmentä yritystä

Palkinto myönettään nyt ensimmäistä kertaa. Kilpailuun ehdotettiin lähes 30 yritystä koko maakunnan alueelta.

Lisäksi valintaraati antoi kilpailussa kunniamaininnan seuraaville yrityksille: Citec Oy Ab, Devatus Oy, Fresh Servant Oy Ab, Osuuskunta Närpes Grönsaker ja VILPE Oy.

– Kilpailu oli ilahduttavan kovatasoinen ja valinta oli vaikea. Palkitut yritykset ovat kaikki omalla tavallaan rakentaneet työyhteisöä, jossa on erilaisuutta salliva ja vaaliva kulttuuri. Näissä yrityksissä monimuotoisuus nähdään aidosti voimavarana, sanoo Pohjanmaan tasa-arvoryhmän puheenjohtaja Ann-Sofi Backgren.

Palkinnon myöntävät Pohjanmaan liitto/Pohjanmaan tasa-arvoryhmä, Dynamo Närpes, Kristiinankaupungin elinkeinokeskus, Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordia, Pohjanmaan kauppakamari, Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät, Teknologiakeskus Merinova, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Viexpo.