1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Ylitorniolta perhepiirin tapaamisesta lähteneessä tartuntaketjussa jo 13 tartuntaa Joensuussa – 80 karanteenissa

Tartuntaketju on lähtenyt liikkeelle perhepiirissä järjestetystä tapaamisesta. Kyseessä on mitä luultavimmin virusmuunnos.

koronavirus
Pataluodon koulu Rantakylässä.
Joukkoaltistumisia on tapahtunut maanantaina Pataluodon koulussa sekä Rantakylän normaalikoulussa.Mari Nupponen / Yle

Joensuussa yhteensä noin 80 henkilöä on asetettu karanteeniin koronavirukselle altistumisen takia. Altistumiset ovat tapahtuneet maanantaina Pataluodon koululla ja Rantakylän normaalikoululla, kertoo Siun soten tiedote.

Yksittäisiä henkilöitä asetetaan karanteeniin myös Joensuun aikuislukion perusopetuksesta. Tapausten jäljitystyö on osittain kesken, ja altistuneiden määrä voi vielä muuttua. Koulut ovat tiedottaneet asiasta omissa kanavissaan ja Siun sote on suoraan yhteydessä altistuneisiin.

Koulualtistumisiin johtaneet tartunnat liittyvät laajempaan, Ylitorniolla alkaneeseen tartuntaketjuun, jossa koronavirus on levinnyt perhepiirissä järjestetyssä tapaamisessa. Tartuntaketjusta on tiistain ja keskiviikon aikana varmistunut Joensuussa yhteensä 13 koronavirustartuntaa.

Ylitornion terveyspalveluista vastaava Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on kertonut, että tartuntaketjussa epäillään virusmuunnosta, mutta varmistusta asiaan ei vielä ole saatu.

Lue seuraavaksi