Hyppää sisältöön

Ryanair aloittamassa jälleen lennot Lappeenrannasta – kesällä uusi reitti Münchenin lähelle, syksyllä Berliiniin ja Budapestiin

Kaikki reitit on suunniteltu ympärivuotisiksi.

Viime heinäkuussa turisteja saapui Ryanairin Milanon-lennolta Lappeenrantaan. Kuva: Mikko Savolainen / Yle

Halpalentoyhtiö Ryanair aloittaa jälleen lennot Lappeenrannan lentoasemalta.

Asiasta tiedottaa Lappeenrannan kaupunki. Lennot ovat olleet tauolla koronaviruspandemian vuoksi.

Ryanair aloittaa heinäkuussa uuden reitin Lappeenrannasta Saksan Memmingenin lentoasemalle, reilun sadan kilometrin päähän Münchenistä. Lennot Unkarin Budapestiin ja Saksan Berliiniin alkavat puolestaan marraskuussa.

Jo aiemmin on kerrottu Italian Bergamon ja Itävallan Wienin lennoista, jotka käynnistyvät vaiheittain touko-kesäkuussa.

Reitit on suunniteltu ympärivuotisiksi, ja ne on määrä lentää kahdesti viikossa.

Vuonna 2021 järjestettävillä lennoilla on Lappeenrannan lentoasemayhtiön tämänhetkisen tiedon mukaan paikkoja noin 70 000 matkustajalle. Normaalitilantessa suunniteltu lentomäärä tarkoittaisi noin 200 000 lentopaikkaa vuodessa.

Lappeenrannan lentoasemallakaan ei ole koronapandemian takia vuoteen nähty samanlaisia ihmismääriä kuin esimerkiksi tässä vuoden 2018 kuvassa. Kuva: Tommi Parkkinen / Yle

Lentoasemayhtiön toimitusjohtaja Eija Joro sanoo tiedotteessa, että lentoihin uskotaan vakavasta koronavirustilanteesta huolimatta. Hänen mukaansa lennot on määrä palauttaa viranomaismääräysten ja -suositusten mukaisesti.

– Toivomme, että kesällä koronatilanne olisi jo parempi. Vaikka tilanteen ja siihen liittyvien matkustusrajoitusten vuoksi suunnitelmiin tulisikin muutoksia, sovitut lentoyhteydet on tarkoitus palauttaa, kun tilanne sen sallii, Joro sanoo.

Lappeenrannan lentokentältä on viime vuosina ollut lentoja vain ulkomaille. Venäjän rajan läheisyyden takia matkustajista suuri osa on ollut pietarilaisia turisteja.

Lue myös:

.
.