Tampere vetovoimaisin, kertoo uusi kysely

Tampere on ykkönen sekä vetovoimassa että maineessa.

Vetovoiman tärkeimpinä osa-alueina korostuvat muun muassa asuinalueen viihtyisyys ja turvallisuus. Kuva: Anna Sirén / Yle

Tampereen vetovoima jatkuu ja vai kasvaa korona-aikana. Nyt T-median tekemässä vetovoimatutkimuksessa Tampere erottuu edukseen kymmenen suurimman kaupungin joukossa: se on ykkönen sekä vetovoimassa että maineessa.

Vetovoiman tärkeimpinä osa-alueina korostuvat muun muassa asuinalueen viihtyisyys ja turvallisuus.

Tampere kipusi ykkössijalle myös maineessa. Siinä mitattiin hallinnon toimivuutta ja mainetta työnantajana.

Tampere arvioidaan on malliesimerkiksi kaupungista, jossa on tehty pitkään työtä kaupungin vetovoiman ja maineen eri osatekijöiden suhteen.

Tampere saa ainoana kaupunkina erinomaisen arvosanan elinvoiman osa-alueesta, jossa on kyse kasvavasta talousalueesta, jolla yritykset voivat hyvin.

Toinen kyselyssä menestynyt kaupunki oli Kuopio. Helsinki jää vetovoimassa kymmenen suurimman kaupungin joukossa viimeiseksi kokonaisarviossa, vaikka se saa Tampereen ohella parhaan arvon sijainnistaan.

Tulokset pohjautuvat marras-joulukuussa 2020 toteutettuun Vetovoima&Vaikutus-tutkimukseen, jossa selvitettiin Suomen kymmenen, asukasluvultaan suurimman, kaupungin vetovoimaa erityisesti potentiaalisten asukkaiden joukossa.

Tutkimukseen osallistui 1 696 suomalaista. Tutkimuksen kohderyhmänä olivat 15–65-vuotiaat suomalaiset, Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pirkanmaalla.

Lisää Pirkanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.