Keminmaan Itäkoskelle avataan maaseutuhotelli: Kemin uuden sellutehtaan rakentaminen on vaikuttanut hotellin perustamiseen

Itäkoskelle Kemijoen rannalle avataan maaseutuhotelli toukokuussa.

Juopperin kartanosta tulee maaseutuhotelli. Kuva: Risto Koskinen / Yle

Meri-Lapin majoitustarjonta kasvaa. Keminmaan Itäkoskelle Kemijoen rannalle avataan maaseutuhotelli toukokuussa.

Hotellin omistuksessa mukana olevan New Paakkola Oy:n yrittäjä Tommi Juntikka uskoo asiakkaita riittävän, koska matkailijat haluavat muutakin kuin perinteistä hotellia.

– Uskomme, että elämyksellisen matkailun kysyntä kasvaa tulevaisuudessa. Juopperin kartanoon tulo on kuin tulisi mökille tai mummolaan. Voi mennä vaikka ongelle, Juntikka kuvaa.

Emilia Talvensaari on uuden hotelliyhtiön toimitusjohtaja ja yksi omistaja. Tommi Juntikka kuvaa omaa rooliaan hotellin perustamisessa taustatueksi. Kuva: Risto Koskinen / Yle

Uuden hotellin omistaa Juopperin Kartano Oy, jonka puolestaan omistavat New Paakkola Oy, FS-Team Oy ja Ylipaakkola Oy sekä Juopperin Kartano Oy:n toimitusjohtaja Emilia Talvensaari.

– Asiakas voi lainata vaikka hotellin soutuvenettä tai hiihtää 5 km ladun päähän laittamaan kyläyhdistyksen hiihtovihkoon nimen, sanoo Emilia Talvensaari.

Juntikan mukaan paikalla voisi pitää esimerkiksi eSports harjoitusleirin, koska käytössä on nopea valokuituyhteys.

Myös uusi sellutehdas on vaikuttanut

Juntikka toteaa, että Metsä Fibren uuden sellutehtaan rakentaminen Kemiin on vaikuttanut päätökseen hotellin perustamisesta.

– Iso investointi luo majoitukselle lisätarvetta tälle alueelle. Myös työmatkaajat ovat tervetulleita, Juntikka sanoo.

Hotelli sijaitsee 24 minuutin ajomatkan päässä Kemistä.

Alkuvaiheessa hotelliin tulee 17 huonetta ja juhlatilat noin 80 henkilön juhlatilaisuuksiin.