Hyppää sisältöön

Syyttäjä ilmoitti tyytymättömyytensä käräjäoikeuden tuomioon Pekka Katajan murhan yritys -jutussa: "Valitukseen tarvitaan hyvät eväät"

Käräjäoikeus hylkäsi kaikki vuonna 1979 syntyneen vastaajan syytteet

Vuonna 1979 syntynyt vastaaja on jyrkästi kiistänyt teon esitutkinnasta lähtien. Kuva: Simo Pitkänen / Yle, Poliisin esitutkintapöytäkirja. Kuvankäsittely: Ilkka Kemppinen / Yle

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Valtionsyyttäjä Mika Appelsin on ilmoittanut tyytymättömyytensä tuomioon, jonka Keski-Suomen käräjäoikeus antoi viime viikon torstaina Pekka Katajan murhan yritystä koskevassa jutussa.

Tyytymättömyyden ilmoittaminen on lain mukaan tehtävä seitsemässä päivässä tuomion antamisesta.

Appelsin ilmoitti tyytymättömyytensä jo maanantaina. Hän ei vielä halua ottaa kantaa siihen, aikovatko syyttäjät valittaa.

– Tämä on näytönharkintakysymys, jolloin valituksen menestyminen on aina aavistuksen haastavampaa. Valitukseen tarvitaan hyvät eväät, ja harkitsemme asiaa parhaillaan, Appelsin sanoo.

Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa tuomion antamisesta. Mikäli joku osapuoli valittaa, asia etenee hovioikeuden käsiteltäväksi. Appelsin on aiemmin sanonut pitävänsä valittamista todennäköisenä.

Myös Pekka Kataja on ilmoittanut tyytymättömyytensä tuomioon.

Lue myös:

Oikeus hylkäsi syytteen Pekka Katajan murhan yrityksestä mutta piti rikosta poliittisena – syyttäjä aikoo valittaa: "Vähän yllättävä päätös"

Analyysi: Meillä on nyt käsissämme selvittämätön poliittinen murhayritys – miten ihmeessä kameraan tallentuneet tekijät pääsivät pakoon?