1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kouluruoka

Etänä opiskeleville yläkoululaisille jaetaan jälleen ruokakasseja - "Parasta on työstä saatu kiitos, tämä on iso apu monelle", sanoo ruokapalveluesimies

Etäopetukseen siirtyneiden yläkoululaisten ruokailun järjestäminen on puhuttanut jälleen eri puolilla Suomea. Savonlinnassa jaetaan ruokakasseja kotiin ja se on herättänyt vanhemmat antamaan kiitosta koulujen ruokapalveluita hoitaville työntekijöille.

Savonlinnalaisille etäkoululaisille jaettava ruokapaketti Mertalan koulun keittiössä.
Etäkoululaisten ruokakassien sisältö vaihtelee kunnittain. Esimerkiksi Savonlinnassa ruokapaketit sisältävät itsetehtyjä lounasannoksia tai valmisaterioita lisukkeineen.

Etäoppilaiden kouluruoat ovat herättäneet vilkasta keskustelua ympäri Suomea. Esimerkiksi Savonlinnan seudulla osa etäkoululaisten ruokapaketissa olevista ruoista on itse tehtyjä ja mukana on myös valmisaterioita säilyvyyden takia.

Lounasannosten lisäksi ruokapaketissa on kerran viikossa litra maitoa ja paikallista ruisleipää tai näkkäriä. Margariinipaketti löytyy ruokakassista kerran kolmessa viikossa.

Savonlinnassa yläkoululaisista noin puolet on tilannut ruokapaketin, joka jaetaan kahdesti viikossa. Lounasannoksia pakataan reilulle neljälle sadalle yläkoululaiselle.

Yläkoululaisten ruokajakelu järjestetään Savonlinnassa tänään kolmatta kertaa. Ruokapaketit jaetaan tiistaisin ja perjantaisin.

Itse tehtyä italianpataa ja valmisateriana lohikeittoa

Mertalan koulun tämänpäiväisestä ruokapaketista löytyy itse tehtyä italianpataa, valmisateriana lohikeittoa ja lisukkeena tuore tuote.

Tällä viikolla etäkoululaiset ovat syöneet tiistaina noudetun paketin antimia: järvikalapihvejä ja omatekoisia kermaperunoita, porkkanaraastetta sekä valmisaterioina pinaattikeittoa ja makaronilaatikkoa. Toimituksista riippuen järvikalapihvit ovat joko tiistain tai perjantain ruokajakelussa.

Toimittajamme Kati Rantala on mukana iltapäivällä yläkoululaisten ruokajakelussa Mertalan koululla. Haastateltavina lapsensa ruokapakettia hakemaan tullut Teija Arokivi ja Mertalan koulun ruokapalveluesimies Päivi Raninen.

Savonlinnan kaupungin ruokapalvelupäällikkö Helena Vaahtoluoto kertoo, että ruokapaketin sisältö pohjautuu poikkeusolojen ruokalistaan ja ravintosuosituksiin. Ruokapakettien sisältöön vaikuttaa ruokien säilyvyyden lisäksi rajalliset henkilöstöresurssit.

Yläkoululaisten huoltajilta on pyydetty ruokapaketeista sitovat tilaukset. Näin vähennetään ruokahävikin syntymistä.

Etelä-Savossa yläkoululaiset siirtyivät etäopetukseen reilu viikko sitten. Etäopetus kestää näillä näkymin maaliskuun lopulle asti.

Voit keskustella la 20.3. klo 23.00 saakka siitä, miten omassa kotikunnassasi on kouluruokailu järjestetty, mikäli yläkoululaiset ja toisen asteen oppilaat ovat etäopetuksessa.