1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Mielenosoituslakot

Lähijunaliikenne lähes pysähdyksissä vielä perjantaina – HSL ei usko, että suuria ruuhkia syntyy

Junat kulkevat normaalisti jälleen lauantaina.

Matkustajat nousivat bussiin lakon ensimmäisenä päivänä 18. maaliskuuta Leppävaarassa. Kuva: Petteri Bülow / Yle

Pääkaupunkiseudun lähijunaliikenne on perjantainakin lähes kokonaan pysähdyksissä veturinkuljettajien mielenilmauksen takia.

Ainoastaan osa M- ja Z-junista kulkee. Lähijunan lipulla voi kuitenkin poikkeuksellisesti matkustaa VR:n kaukoliikenteen junissa.

Junien perumisten etenkin bussiliikenne voi paikoin ruuhkautua. Torstaina HSL kertoi, että suurilta ruuhkilta vältyttiin eikä usko, että niitä syntyy myöskään perjantaina.

  • Satuitko kuitenkin ruuhkaiseen bussiin tai muuhun joukkoliikennevälineeseen? Lähetä meille kuva osoitteeseen helsinki@yle.fi. Saatamme käyttää kuvaasi jutussamme.

Helsingin seudun liikenne (HSL) kehottaa välttämään joukkoliikenteen käyttämistä jos matkan voi jättää tekemättä, jotta joukkoliikkenne pysyisi terveysturvallisena myös poikkeustilanteessa. HSL ei järjestä korvaavaa liikennettä, mutta vaihtoehtoisia bussiyhteyksiä on lisätty.

Taustalla kiista HSL-sopimuksen työehdoista

Rautatiealan Unionin (RAU) Helsingin veturinkuljettajien osaston ja Riihimäen veturinkuljettajat ry:n lähiliikenteen veturinkuljettajat eivät saavu töihin vastalauseena VR:lle, joka kuljettajien mukaan on heikentämässä heidän työehtojaan.

Veturinkuljettajien mukaan VR voitti HSL-kilpailutuksen jättämällä alihintaisen tarjouksen. VR pitää mielenilmausta laittomana.

Kaksipäiväinen lakko alkoi torstaina. Kuljettajat palaavat töihin normaalisti lauantaina 20. maaliskuuta.