1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. henkirikokset

Elokuussa Polvijärvellä tapahtuneen henkirikoksen esitutkinta on saatu päätökseen – 60-vuotiasta miestä epäillään murhasta

Tapausta on tutkittu murhana, sillä tekotapa on ollut erityisen julma ja raaka.

henkirikokset
Kaksi poliisiautoa pysäköitynä peräkkäin lumisessa maisemassa oikeustalon edessä
Poliisin mukaan epäilty ei ole osannut kertoa teolleen motiivia. Päihteillä on osuutensa tapahtumiin.Matias Väänänen / Yle

Poliisi on saanut valmiiksi Polvijärvellä viime elokuussa tapahtuneen henkirikoksen esitutkinnan. Asia siirtyy syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Rikoksesta epäilty, noin 60-vuotias polvijärveläinen mies on edelleen vangittuna

Tekoa on tutkittu murhana, koska tekotapa on ollut erityisen julma ja raaka. Varsinaista motiivia teolle ei ole selvinnyt.

Poliisi sai elokuussa tiedon Polvijärven keskustassa yksityisasunnossa tapahtuneesta puukotuksesta. Noin 60-vuotiasta naista oli lyöty teräaseella useita kertoja. Nainen toimitettiin Pohjois-Karjalan keskussairaalaan, jossa hän kuoli myöhemmin vammoihinsa.

Poliisi otti kiinni tapahtumaan liittyen 60-vuotiaan polvijärveläisen miehen. Mies oli poistunut tapahtumapaikalta henkilöautolla. Teossa käytetty teräase takavarikoitiin hänen hallustaan kiinnioton yhteydessä.

Samana päivänä vangittiin myös noin 50-vuotias mies, joka oli ollut samassa seurueessa uhrin ja epäillyn kanssa ennen tapahtumia. 50-vuotiaan miehen vangitseminen tehtiin syytä epäillä -perusteella. Hän vapautui 25. elokuuta. Esitutkinnassa ilmeni, ettei 50-vuotiaalla miehellä ole osallisuutta henkirikokseen, eikä häntä epäillä mistään rikoksesta liittyen näihin tapahtumiin.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi 60-vuotiaan polvijärveläismiehen elokuussa epäiltynä murhasta. Päihteillä on osuutensa tapahtumiin. Vangittuna oleva 60-vuotias mies on kuulustelussa kertonut, ettei hänellä ole muistikuvia tapahtumista. Murhan lisäksi miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta ilman ajo-oikeutta. Päihteillä oli siis osuutensa tapahtumissa.

Vangitsemisen yhteydessä Pohjois-Karjalan käräjäoikeus määräsi syytteen nostamisen määräpäiväksi 7. tammikuuta. Vangittuna oleva 60-vuotias mies määrättiin kuitenkin jo esitutkinnan aikana mielentilatutkimukseen, ja tästä johtuen syytteen noston määräpäiväksi on asetettu 30. huhtikuuta.

Lue seuraavaksi