1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. joukkoliikenne

Joukkoliikenteessä vältyttiin ruuhkilta, vaikka lähijunaliikenne oli lähes pysähdyksissä – HSL: "Matkoja on ohjeiden mukaisesti jätetty tekemättä"

Lähijunaliikenne on pysähdyksissä vielä perjantaina.

Linja-auton kuljettaja kuvattuna lähijunalakon ensimmäisenä päivänä, torstaina 18. maaliskuuta. Kuva: Petteri Bülow / Yle

Pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä on vältytty suurilta ruuhkilta, vaikka lähijunaliikenne on torstaina ollut koko päivän lähes täysin pysähdyksissä. Syynä pysähdykselle on veturinkuljettajien kaksipäiväinen mielenilmaus.

– Tarkastajien havainnointien perusteella liikenne on ollut rauhallista. Suuremmin kuormitusta on ollut lähinnä vain busseissa runkolinjalla 200, joka liikennöi Espoon keskuksen kautta Leppävaaraan ja siitä Elielinaukiolle, mutta tässäkään merkittävästä ruuhkasta ei voida puhua, kertoo HSL.n viestinnän päivystäjä Anton Aaltonen.

Suurempiinkin matkustajamääriin oltiin hänen mukaansa varauduttu. HSL kuitenkin kehotti jo keskiviikkona, että matkanteko jätettäisiin torstaina ja perjantaina välistä, jos se on suinkin mahdollista.

– Näyttää siltä, että matkoja on ohjeiden mukaisesti jätetty tekemättä.

Junat ovat seisahduksissa vielä perjantaina. Aaltonen arvelee, että ruuhkilta vältytään myös silloin.

– Tämähetkisen näkemyksen mukaan odotamme, että huomisesta tulisi samankaltainen päivä kuin tänään. Olemme reagoineet tihentämällä vuorovälejä esimerkiksi Hyrylän ja Jokela sekä Leinelän ja Hakaniemen väleillä, mikä tulee varmasti vielä helpottamaan yksittäisiä ruuhkia.

Tarkemmat tiedot poikkeusaikatauluista löytyvät HSL:n sivuilta (siirryt toiseen palveluun). HSL kehottaa varaamaan matkaan tavallista enemmän aikaa.

Taustalla kiista HSL-sopimuksen työehdoista

Rautatiealan Unionin (RAU) Helsingin veturinkuljettajien osaston ja Riihimäen veturinkuljettajat ry:n lähiliikenteen veturinkuljettajat eivät saavu töihin vastalauseena VR:lle, joka kuljettajien mukaan on heikentämässä heidän työehtojaan.

Veturinkuljettajien mukaan VR voitti HSL-kilpailutuksen jättämällä alihintaisen tarjouksen. VR pitää mielenilmausta laittomana.

Kuljettajat palaavat töihin normaalisti lauantaina 20. maaliskuuta.

Lue myös:

Liikenne- ja viestintävirasto: Rajoitukset pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen matkustajamääriin ovat mahdollisia

Seurasimme, miten maskipakko otettiin vastaan VR:n lähi- ja kaukojunissa – konduktööri: "Jokainen on itse vastuussa, että puhuu totta"