1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ylioppilaskirjoitukset

Koronakaranteeni ei välttämättä estä ylioppilaskokeen suorittamista – osassa Pohjois-Pohjanmaan lukioista erillinen koejärjestely

Sähköpostikyselyn perusteella karanteenissa olevalle kokelaalle poikkeusjärjestely onnistuu ainakin yhdeksässä maakunnan lukiossa.

Lukioissa joudutaan nyt noudattamaan ylipäätään erityisiä koejärjestelyjä koronaepidemiatilanteen vuoksi. Kuvituskuva. Kuva: Jere Sanaksenaho / Yle

Parhaillaan käynnissä olevien ylioppilaskirjoitusten kokeita voi tehdä osassa Pohjois-Pohjanmaan lukioista myös koronakaranteenissa ollessaan.

Esimerkiksi Raahen sairaalassa on varattu kaksi erillistä potilashuonetta karanteenissa olevien Raahen lukiossa kirjoittavien käyttöön.

Mahdollisuus järjestää ainakin joidenkin aineiden ylioppilaskokeita karanteenilaisille on ainakin myös Iin, Kempeleen, Limingan, Pyhäjoen, Sievin ja Siikalatvan lukiossa sekä Oulussa Kastellin lukiossa ja Oulun aikuislukioissa.

Kaikki riippuu siitä, pystytäänkö karanteenissa olevalle ylioppilaskokelaalle saamaan oma valvoja kokeen ajaksi: esimerkiksi Raahessa tähän tehtävään on ilmoittautunut joitakin vapaaehtoisia.

Raahen sairaalassa tilanne on järjestetty niin, että valvoja ei ole kontaktissa kokeeseen osallistujaan, ja tarvittaessa hänelle voidaan antaa suojavarustus.

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.