1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tammela

Tammelassa päiväkoti on suljettu koronan vuoksi, myös kouluissa altistumisia

Keskustan noin viidenkymmenen lapsen päiväkoti Haitulassa on todettu koronatartunta. Myös kouluilla on altistumisia.

Tammela
Tammelan vaakuna kunnantalon seinässä
Tammela joutui koronakurimukseen muutamassa päivässä. Timo Leponiemi / Yle

Tammelan keskustassa noin viidenkymmenen lapsen päiväkoti on suljettu koronan takia. Päiväkoti Haituloissa ollut henkilö on määrätty koronan vuoksi karanteeniin. Päiväkoti Haituloiden lapset ja henkilökunta, jotka ovat olleet läsnä päiväkodissa ajalla 12.3.-18.3. asetetaan karanteeniin 26.3. asti.

Altistuneita on Tammelan kunnanjohtajan Kalle Larssonin arvion mukaan kaikkiaan 50-60.

– Odotamme tämän päivän aikana tilannekuvan täsmentyvän. On kuitenkin kaksi vuorokautta takana tartunnasta, ja sitä kautta altistumisia on tullut aika paljon.

Päiväkodissa on 46 lasta ja 10 työntekijää. Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymästä otetaan yhteyttä altistuneisiin. Haituloiden esioppilailla on mahdollisuus hakea ruokakassi koulukeskukselta ensi viikon tiistaina.

Altistumisia myös koulukeskuksessa ja ruokahuollon työntekijöillä

Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson sanoo, että Tammelan alakoululaisten osalta kunta noudattaa toimia, joita terveysviranomaiset edellyttävät. Larsson kertoo, että altistumisia on koulukeskuksella ja Myllykylän koulussa. Larsson ei halua avata, onko muilla kouluilla altistumisia.

– Tiedotamme asiasta sitten kun meillä on tiedotettavaa.

Larsson summaa, että altistumisia on todettu kunnan varhaiskasvatuksessa, ruoka- ja siivouspalveluissa ja peruskouluissa. Ruokapalveluiden henkilökuntaa on asetettu karanteeniin.

– Näistähän tiedottaa myöhemmin terveysviranomainen ja sitä kautta kuntakin. Me tiedämme, että ruoka- ja puhdistuspalveluiden henkilökunnassa on henkilöitä, jotka ovat tällä hetkellä joko omaehtoisessa karanteenissa tai terveysviranomaisen määräämässä karanteenissa. Terveysviranomaiset ovat asettaneet ruokapalveluiden henkilökuntaa karanteeniin.

Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson sanoo, että kunta miettii testattujen koronatestien valmistuttua esimerkiksi sitä, miten kouluruoka pystytään tarjoamaan.

Lue seuraavaksi