1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lounais-Suomen aluehallintovirasto

Lounais-Suomen aluehallintovirasto keskustelee perjantaina mahdollisista pakollisista rajatarkastuksista Varsinais-Suomessa

Avi kokoontuu käsittelemään mahdollista laajaa terveystarkastuspakkoa Turun, Naantalin, rajavartiolaitoksen ja muiden edustajien kanssa perjantaina puolilta päivin. 

Kuvituskuva. Kuva: Linus Hoffman/Yle

Lounais-Suomen aluehallintovirasto valmistelee mahdollisia velvoittavia terveystarkastuksia Varsinais-Suomen rajanylityspaikoille.

Avi kokoontuu käsittelemään mahdollista laajaa terveystarkastuspakkoa Turun, Naantalin, rajavartiolaitoksen ja muiden edustajien kanssa perjantaina puolilta päivin. Päätösaikataulusta ei ole tietoa.

Avin johtajan Heikki Mäen mukaan päätöspohja asiassa on jo avin toimesta tehty valmiiksi.

Turun kaupungin terveysviranomaiset ovat kertoneet aikaisemmin, että Turun lentokentällä valtaosa matkustajista menee vapaaehtoiseen koronatestiin. Satamassa luvut ovat olleet alhaisempia, mutta toisaalta varustamot vaativat tällä hetkellä negatiivista testitulosta Ruotsista saapuvilta matkustajilta.

Etelä-Suomen avi päätti tällä viikolla maahantulijoiden pakollisesta terveystarkastuksesta. Päätös koskee Helsingin satamiin, Helsinki-Vantaalle ja Vaalimaalle saapuvia rajanylittäjiä.

Terveystarkastuksessa maahantulijalta pyydetään todistus negatiivisesta koronavirustestistä, joka on otettu kolmen päivän sisällä. Myös todistus puolen vuoden sisällä sairastetusta koronataudista hyväksytään, mikäli se on luotettava.