Turku jakaa ruokaa ja hygieniatarvikkeita eristyksiin joutuneille vaihto-opiskelijoille

Opiskelijat saavat myös ohjeita, mitä karanteeni ja eristys tarkoittavat.

Vaihto-opiskelijoita tuetaan karanteenin ajan ruoka-avulla. Arkistokuva. Kuva: Yle/Philip Stenkula

Turku jakaa eristyksiin määrätyille korkeakoulujen vaihto-opiskelijoille ruoka-apua ja hygieniatarvikkeita koko karanteenin ajan.

Noin 70 koronaan sairastunutta kansainvälistä vaihto-opiskelijaa on määrätty tai määrätään eristykseen. Vajaa parisataa altistunutta on asetettu tai asetetaan karanteeniin tartuntataudeista vastaavan lääkärin päätöksellä, kertoo kaupunki tiedotteessaan.

Opiskelijoille on toimitettu kotiin tietoa, mitä karanteeni ja eristys tarkoittavat, sekä toimintaohjeet koronaan sairastuneelle.

– Eristys ja karanteeni ovat tartuntalain mukaisia määräyksiä, joita pitää noudattaa, muistuttaa Turun tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi.

Ruoka-apu tarkoittaa ruokakassillista peruselintarvikkeita. Ensimmäiset ruokakassit toimitetaan opiskelijoiden kotioville perjantaina. Seuraavat ruoka-apukassit jaetaan opiskelijoille alkuviikosta.

Opiskelijat opiskelevat ainakin Turun yliopistossa ja Turun ammattikorkeakoulussa. He asuvat yhteisasunnoissa Ylioppilaskylässä, Varissuolla ja Luolavuoressa, kertoo Turun kaupunki.

Lue lisää: