Voisalmen koulussa Lappeenrannassa uusi korona-altistus – karanteenissa nyt kaksi luokkaa

Altistuneiden karanteenit päättyvät maaliskuun lopulla.

Muiden kuin karanteeniin asetettujen luokkien kouluarki jatkuu toistaiseksi normaalisti. Kuva on kuvituskuva. Kuva: Antro Valo / Yle

Lappeenrannan Voisalmen koulussa on tullut ilmi koronavirustartunta.

Lappeenrannan kaupunki kertoo tiedotteessaan, että tartunnalle altistumisen vuoksi asetetaan karanteeniin yksi koululuokka.

Karanteeni jatkuu 30. maaliskuuta asti. Eksote ottaa yhteyttä kaikkiin altistuneisiin, ja koulun rehtori on tiedottanut asiasta huoltajille.

Voisalmen koulussa on karanteenissa nyt yhteensä kaksi luokkaa. Perjantaina kerrottiin altistumisesta, jonka vuoksi asetettiin karanteeniin niin ikään yksi luokka. Heidän karanteeninsa jatkuu 29. maaliskuuta asti.

Muiden luokkien arki jatkuu Voisalmen koulussa toistaiseksi normaalisti.

Lappeenrannan kaupunki muistuttaa, että lievienkin oireiden vuoksi on hakeuduttava koronavirustestiin.

Karanteenit laajoja mutta tartunnat harvinaisia

Etelä-Karjalassa on uutisoitu viime päivinä useista koulualtistumisista.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten ylilääkäri Sami Raasakka kertoi perjantaina, että koulualtistumiset kertovat toisaalta koronaviruksen yleisyydestä ja toisaalta siitä, että tartunnat leviävät perheissä aiempaa herkemmin ja tarttuvat myös lapsiin.

Koulualtistukset johtavat usein laajoihin karanteeneihin, sillä karanteeniin asetetaan tavallisesti kokonainen koululuokka ja sen kanssa tekemisissä olleet aikuiset.

Koulusta saadut jatkotartunnat ovat Raasakan mukaan kuitenkin harvinaisia. Hän sanoi perjantaina, että koulusta saatu jatkotartunta olisi poikkeuksellinen.