1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikennerikkomukset

Meri-Lapissa hurjasteltiin ylinopeutta, ajettiin huumeissa ja päihtyneenä

Poliisilla oli liikenteessä useita tehtäviä eri puolilla Meri-Lappia

Meri-Lapin alueen poliisin haaviin jäi liikenteessä useita rikoksentekijöitä. Kuva: Juuso Stoor / Yle

Poliisipartio pysäytti perjantaina iltapäivällä keski-ikäisen miehen Perämerentiellä Kemissä ja tarkisti kuljettajan ajokunnon. Mieshenkilöllä oli voimassaoleva ajo-oikeus ja häneltä otettiin huumausaineen pikatesti, joka osoittautui positiiviseksi. Testituloksessa löytyi amfetamiinia. Miestä epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Alaikäinen hurjasteli huomattavaa ylinopeutta Ylitorniolla

Poliisipartio oli myös valvomassa liikennettä Ylitorniolla, kun vastaan ajoi kaksi henkilöautoa. Takana ollut ajoneuvo lähti ohittamaan edessä olevaa ajoneuvoa ja poliisipartio mittasi tilanteessa ohittavalle henkilöautolle nopeudeksi korkeimmillaan 151 km/h. Ajoneuvon alaikäistä kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Alaikäinen ajoi päihtyneenä Kemissä

Poliisipartio sai Kemissä ilmoituksen ojaan ajaneesta henkilöautosta. Tapahtumapaikalla selvisi, että autoa oli kuljettanut alaikäinen, joka vaikutti myös päihtyneeltä. Ajoneuvon kyydissä oli ollut myös muita nuoria, jotka olivat humalassa. Kuljettajan puhallustestissä selvisi, että törkeän rattijuopumuksen raja ylittyi. Alaikäistä kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta ilman oikeutta.

Kemissä, Torniossa ja Simossa poliisi tavoitti viikonlopun aikana lisäksi useita huumeiden ja alkoholin vaikutuksen alaisena ajaneita miehiä.

Poliisi pyytää havaintoja asuntomurrosta

Kemissä Kivalotiellä murtauduttiin omakotitaloon lauantaina keskellä päivää. Talosta anastettiin omaisuutta. Poliisi pyytää havaintoja ajoneuvoista tai epäilyttävistä henkilöistä tapaukseen liittyen.

Keminmaassa Ketolanperällä anastettiin työmaalta perjantain ja lauantain välisenä yönä yli 1000 litraa polttoainetta ja erilaisia työkaluja. Tapahtumapaikalla olevaan pyöräkuormaajaan oli murtauduttu ja se oli käynnistetty. Pyöräkuormaajan avulla oli saatu siirrettyä 3000 litran polttoainesäiliö tyhjentämistä varten. Polttoaineen anastamisen jälkeen pyöräkuormaaja oli palautettu takaisin omalle paikalleen.