1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. revontulet

Revontulia voi päästä ihailemaan viikonloppuna Etelä-Suomessakin

Tavallisesti kevätpäiväntasauksen aikaan taivaalla näyttäytyvät revontulet, Ylen meteorologi kertoo.

Tänä viikonloppuna on hyvä mahdollisuus nähdä revontulia eteläistä Suomea myöten, jos pilvisyys vain sallii. Kuva: AOP

Taivaalle kannattaa tähyillä tänään ja huomenna, sillä revontulten todennäköisyys on kohonnut ja Ilmatieteen laitoksen mukaan avaruussään odotetaan aktivoituvan viikonloppuna (siirryt toiseen palveluun).

Ylen meteorologi Matti Huutonen kertoo, että etenkin sunnuntai-iltana ja maanantain vastaisena yönä on laajemmalti paras aika revontulten näkymiselle. Tuolloin pilvipeite repeilee kuivemman ilman virratessa pohjoisesta.

– Tänä iltana ja yönä voi olla pieni mahdollisuus pilvipeitteen aukoille Pohjanmaan ja Keski-Suomen suunnalla, Huutonen arvelee.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Revontulet ovat Huutosen mukaan yleisiä kevätpäivän- ja syyspäiväntasauksen aikaan. Tänään lauantaina on kevätpäiväntasaus, jolloin päivä ja yö ovat kaikkialla maapallolla suunnilleen yhtä pitkiä.

– Saumat ovat hyvät revontulten näkemiselle pienen magneettisen myrskyn ja kevätpäiväntasauksen ansiosta, Huutonen kertoo.

Lue myös:

Ylen sääsivut

Viikonloppu tuo Suomeen myrskypuuskia ja sateita eri olomuodoissa – ensi viikolla luvassa jo kevään tuntua