Hyppää sisältöön

Tarkkailujärjestö: Turkki on tehnyt ensimmäisen ilmaiskun Syyrian kurdialueelle lähes puolentoista vuoden tauon jälkeen

Iskuja edelsi yhteenottoja kurdijohtoisten SDF-joukkojen ja Turkin tukemien joukkojen välillä.

Arkistokuva. Syyrialainen Ras-al -Ainin kaupunki Turkin hyökkäyksen alkuvaiheessa 10. lokakuuta 2019. Kuva: Sedat Suna / EPA

Turkin ilmavoimat on tehnyt ilmaiskuja Syyriassa kurdijoukkojen hallitsemalla alueella. Asiasta kertoi Syyrian sotaa seuraava Syrian Observatory for Human Rights (siirryt toiseen palveluun) -tarkkailujärjestö lauantaina.

Järjestön mukaan iskut aiheuttivat äänekkäitä räjähdyksiä Saidan kylässä Ain Issassa. Järjestö kertoo sivuillaan, että välittömästi iskun jälkeen ei ollut tietoa haavoittuneista tai aineellisista vahingoista.

Turkki on järjestön mukaan viimeksi tehnyt ilmaiskuja alueelle lähes puolitoista vuotta sitten. Lokakuussa 2019 Turkki käynnisti laajan sotilasoperaation Syyrian kurdialueilla.

Tykistöllä ja ohuksin Turkki sen sijaan on moukaroinut Ain Issaa viime vuoden lopusta lähtien (siirryt toiseen palveluun).

Syrian Observatory for Human Rigths kertoo, että ilmaiskua edelsi yhteenottoja kurdijohtoisten SDF-joukkojen ja Turkin tukemien joukkojen välillä. Saidan kylä sijaitsee joukkojen välisen rintamalinjan tuntumassa.

– Yhteenotot ovat olleet käynnissä 24 tunnin ajan... Turkin joukoilla on vaikeuksia edetä, sillä SDF on tuhonnut turkkilaisten tankin, järjestön johtaja Rami Abdul Rahman kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Turkki näkee SDF:ään kuuluvat kurdijoukot kurdijärjestö PKK:n haarana. Turkki on luokitellut järjestön terroristijärjestöksi. Syyriassa toimivat kurdijoukot ovat kuitenkin olleet Yhdysvalloille merkittävä liittolainen taistelussa terroristijärjestö Isisiä vastaan.

Lue myös:

Täsmennetty 23.3. klo 16.35, että Turkki on hyökännyt Ain Issaan viime vuoden lopulta lähtien, mutta ilmavoimien toimesta siis vasta nyt, 1,5 vuoden tauon jälkeen.