Hyppää sisältöön

Trump aikoo perustaa oman sosiaalisen median palvelun – ex-presidentin avustaja povaa palvelulle kymmeniä miljoonia käyttäjiä

Neuvonantaja ennusti Fox Newsin haastattelussa Trumpin vetävän alustalleen kymmeniä miljoonia ihmisiä.

Arkistokuva. Useat sosiaalisen median alustat ovat sulkeneet Trumpin käyttäjätilit ja estäneet ex-presidentiltä palveluidensa käytön. Kuva: Andrew Caballero-Reynolds / AFP

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump aikoo perustaa oman sosiaalisen median alustansa, kertoo hänen neuvonantajansa Jason Miller.

Miller kertoi yhdysvaltalaisen uutiskanava Fox Newsin haastattelussa, että Trump olisi tekemässä paluun sosiaaliseen mediaan ehkä noin kahden tai kolmen kuukauden päästä.

Useat sosiaalisen median alustat ovat sulkeneet Trumpin käyttäjätilit ja estäneet ex-presidentiltä palveluidensa käytön. Millerin mukaan Trump onkin palaamassa sosiaalisen median pariin oman alustansa kautta.

– Uusi alusta määrittelee sosiaalisen median pelikentän täysin uusiksi, Miller toteaa.

Miller ei kertonut enempää yksityiskohtia, eikä Trumpin organisaatiosta ole vielä kommentoitu asiaa. Miller kuitenkin kertoi ex-presidentin käyvän palvelun pohjalta tapaamisia erinäisten ryhmien kanssa Floridassa sijaitsevassa Mar-a-Lagon kartanossaan. Lisäksi Miller kertoi lukuisten yhtiöiden lähestyneen Trumpia asian tiimoilta.

– Tämä uusi alusta tulee olemaan iso, ja kaikki haluavat hänet, Miller sanoi ja ennusti Trumpin vetävän palveluunsa kymmeniä miljoonia ihmisiä.

Kongressitalon mellakointi oli viimeinen pisara

Trumpilla oli Twitterissä jopa 88 miljoonaa seuraajaa. Ex-presidentti käytti alustaansa usein esimerkiksi kriitikoidensa ja poliittisten vastustajiensa solvaamiseen.

Twitter sulki Trumpin käyttäjätilin lopulta pysyvästi sen jälkeen, kun tämän kannattajat yrittivät vallata Yhdysvaltain kongressitalon loppiaisena. Kongressitalon mellakoinnissa kuoli viisi ihmistä.

Trumpia on syytetty väkivallan lietsomisesta loppiaisen hyökkäyksen alla. Twitter perusteli niin ikään omaa sulkupäätöstään riskillä, että Trump käyttäisi jatkossa tiliään väkivaltaan yllyttämiseen.

Twitterin lisäksi Trump on saanut joko väliaikaisen tai pysyvän käyttökiellon ainakin Facebookiin, Instagramiin, Youtubeen ja Snapchatiin.

Aiheesta lisää:

.
.