1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemi

Huumeratit työllistivät poliisia Rovaniemellä – huumekuskin matka päättyi huoltoaseman seinään

Häiritsevä metelöinti ja juhlinta ympäri kaupunkia aiheutti myös useita poliisitehtäviä pitkin viikonloppua.

Rovaniemellä poliisia työllistivät viikonloppuna huumekuskit sekä metelitehtävät. Kuva: Juuso Stoor / Yle

Poliisilla on jälleen takanaan kiireinen viikonloppu Rovaniemellä. Erityisesti poliisia työllistivät huumeiden vaikutuksen alaisena ajaneet kuskit.

Perjantai-iltapäivänä Ounasmetsällä tarkastusta varten pysäytetyn henkilöauton kuljettaja osoittautui ajo-oikeudettomaksi. Kuljettajalle tehty huumausainepikatesti johti myös epäilyyn rattijuopumuksesta.

Muutamaa tuntia myöhemmin partio pysäytti Etelärinteellä henkilöauton ja totesi kuljettajan ajo-oikeudettomaksi. Kuljettajan epäillään myös ajaneen huumausaineiden vaikutuksen alaisena ja syyllistyneen rattijuopumukseen.

Lauantai-iltapäivänä puolestaan poliisille ilmoitettiin keskustassa huoltoaseman seinää päin ajaneesta henkilöautosta. Epäilty kuljettaja tavoitettiin päihtyneenä kyseisen huoltoaseman WC-tiloista ja kaikkiaan hänen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta sekä vahingontekoon. Törmäyksessä ei tullut henkilövahinkoja.

Huumerattien lisäksi metelitehtäviä

Häiritsevä metelöinti ja juhlinta ympäri kaupunkia aiheutti myös useita poliisitehtäviä pitkin viikonloppua. Erityisen riehakasta juhlinta näytti olevan Ounasvaaralla mökeillä, mistä poliisi joutui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä poistamaan useita nuoria paikalta.