1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ammatilliset oppilaitokset

Esedu hankkii opiskelijoilleen läppärit – kustannus tulee olemaan satoja tuhansia euroja

Voi olla, että valmistumisen jälkeen opiskelijat voisivat lunastaa läppärin kokonaan itselleen.

ammatilliset oppilaitokset
Ett tangentbord
Läppäriä tarvitsee nykyään entistä enemmän myös ammatillisessa koulutuksessa. Kuvituskuva. Yle/Carolina Husu

Elokuusta alkaen Etelä-Savon ammattiopisto Esedu hankkii aloittaville perustutkinto-opiskelijoilleen kannettavat tietokoneet.

Koneiden hankinnalla halutaan tukea opiskelijoiden digitaitojen kehitystä, helpottaa työssäoppimisjaksojen työskentelyä ja nostaa oppilaitoksen houkuttelevuutta. Myös valtakunnallinen maksuttoman toisen asteen koulutuksen periaate on yksi syy läppäreiden jakamiseen, sillä tietokoneet ovat nykyään hyvin tärkeä osa myös ammatillista koulutusta.

Läppäreiden hankkiminen oppilaille poistaa myös etäopiskelussa havaittuja ongelmia.

– Olemme vuoden aikana huomanneet, ettei kaikilla opiskelijoilla ole tarvittavia laitteita kotonaan. Olemme lainanneet satoja läppäreitä opiskelijoille, mutta laitteiden vähyydestä johtuen läppäreitä on jouduttu kierrättämään opiskelijalta toiselle, kertoo Esedun tietohallintopäällikkö Mika Pynnönen.

Pynnönen kertoo, että oppilaitos on valmistautunut hankkimaan noin tuhat läppäriä, joiden kokonaiskustannukset tulevat olemaan satoja tuhansia euroja. Vielä ei ole varmaa, saavatko opiskelijat läppärit valmistumisen jälkeen kokonaan omakseen.

– Se on yksi vaihtoehto. Tiedotamme tästä opiskelijoille vielä ennen syksyä, Pynnönen sanoo.

Lue seuraavaksi