1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turku

Lounais-Suomen avi valmistelee pakollisia terveystarkastuksia rajoille – "mielenkiinto kohdistuu Turun lentokenttään"

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti viime viikolla pakollisista terveystarkastuksista rajanylityspaikoilla.

Turun lentoasemalle tulee tällä hetkellä yksi ulkomaanlento viikossa Puolan Gdanskista. Arkistokuva. Kuva: Kimmo Gustafsson / Yle

Lounais-Suomen aluehallintovirasto valmistelee parhaillaan pakollisia terveystarkastuksia rajanylityspaikoilla Varsinais-Suomessa. Käytännössä kyse olisi Turun ja Naantalin satamista ja Turun lentoasemasta.

Etelä-Suomen avi päätti jo viime viikolla, että sen alueella voimaan tulevat pakolliset terveystarkastukset.

Lounais-Suomen avi lähettää maanantaina kuulemiskirjeen Turun ja Naantalin kaupungeille ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriin. Vastausten jälkeen avi pohtii, onko pakollisia tarkastuksia tarpeen aloittaa.

– Meille tulee joka päivä Turkuun ja Naantaliin laivaliikennettä ja kerran viikossa lento Turkuun. Tällä hetkellä aluehallintoviraston mielenkiinto kohdistuu nimenomaan lentokenttään positiivisten tartuntatapausten määrän perusteella, kertoo Lounais-Suomen avin johtaja Heikki Mäki.

Käytännön aikataulua tarkastusten aloittamisesta Mäki ei tässä vaiheessa kommentoi, mutta hän toteaa, että seuraava lento Puolasta Turkuun saapuu torstaina.

Mäen mukaan Ruotsista tulevilla laivamatkustajilla on lähes poikkeuksetta mukanaan terveystarkastuksesta vapauttava todistus negatiivisesta koronatestistä.

Lisää aiheesta:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto: Rajoille pakollinen terveystarkastus riskimaista saapuville – kieltäytymisestä voidaan rangaista

Rajoille on vaadittu pakollisia koronatestejä yli vuosi, yritys toisensa jälkeen törmäsi seinään – lopulta löytyi yllättävä ratkaisu