Hyppää sisältöön

Jyväskylän syntymäpäiväviikon tapahtumat toteutuvat pääosin etätapahtumina – tuore musiikkiesitys soi Harjulta viikon ajan

Jyväskylän kaupunki täyttää maanantaina 184 vuotta. Myös kaupunkilaiset voivat liputtaa juhlapäivän kunniaksi.

Jyväskylän kaupungintalosta on julkistettu uusi esittelyvideo. Kuva: Petri Aaltonen / Yle

Kaupungin syntymäpäivänä maanantaina 22.3.2021 kaupungintalolla ja hallintokorttelin rakennusten pihalla järjestetään juhlaliputus.

Myös kaupunkilaiset voivat halutessaan liputtaa juhlapäivän kunniaksi.

Jyväskylän syntymäpäiväviikolla nähdään ja kuullaan tänä vuonna myös uusia juhlallisuuksia. Jyväskylä Sinfonian pitkän linjan muusikko Risto Keinänen on säveltänyt ja sovittanut Jyväskylän päiviä varten kappaleen Kellot kahdelle trumpetille ja kahdelle käyrätorvelle.

Kappale juhlistaa Jyväskylän kaupungin syntymäpäivää maanantaina 22.3. kello 18 kajahtaen Harjun tornista. Kellot-kappale soi Jyväskylän Harjulta tutun iltasoiton tapaan koko Jyväskylän syntymäpäiväviikon ajan kello 18.

Jyväskylä on julkistanut kaupungintalostaan uuden esittelyvideon syntymäpäiväviikon kunniaksi. Kymmenminuuttinen esittelyvideon kautta voi tutustua kaupungintaloon korona-aikana. Koronavirusepidemian vuoksi suositut esittelyt ja yleisökierrokset on jouduttu peruuttamaan. Katso videoYoutube-kanavalta (siirryt toiseen palveluun).

Syntymäpäivänä julkistetaan myös Jyväskylä-mitalin saaja. Päätöksen mitalin luovuttamisesta tekee kaupunginhallitus maanantain kokouksessaan. Ensimmäinen Jyväskylä-mitali myönnettiin akateemikko Alvar Aallolle vuonna 1967.

Torstaina 25.3. vietetään perinteistä viidesluokkalaisten juhlavastaanottoa etätapahtumana. Koska viime vuonna ei koronan vuoksi voitu järjestää erillistä tapahtumaa, juhlaan osallistuu tänä vuonna myös kuudesluokkalaiset. Yhteensä etälähetyksen ääreen kokoontuu noin 3400 oppilasta omista luokistaan.

Jyväskylän syntymäpäiväviikon ohjelmasta lisää kaupungin verkkosivuilla. (siirryt toiseen palveluun)

.
.