1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pirkanmaa

Kuntosaleihin ja myymälöihin aletaan tehdä tarkastuksia Pirkanmaalla koronan ehkäisemiseksi: kuntalaiset voivat tehdä ilmoituksia

Ympäristöterveydenhuollon tarkastajat valvovat tehostetusti tartuntatautilain vaatimusten noudattamista koronan leviämisen rajoittamiseksi.

Valvonnassa selvitetään esimerkiksi hygieniajärjetelyitä. Kuvituskuva. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Tampereen alueellinen ympäristöterveys on aloittanut tartuntatautilain mukaisen valvonnan kuntosaleilla, myymälöissä ja muissa valvontakohteissaan.

Ympäristöterveydenhuollon toimialueena on Tampere, Orivesi, Juupajoki, Kangasala, Pälkäne, Valkeakoski, Akaa ja Urjala.

Ympäristöterveydenhuollon tarkastajat valvovat tehostetusti tartuntatautilain vaatimusten noudattamista koronan leviämisen rajoittamiseksi.

Tarkastuksia ja valvontaa tehdään pääsääntöisesti suunnitelmallisen valvonnan käyntien yhteydessä. Tarkastuksia tehdään myös aluehallintoviraston ja Traficomin pyynnöstä. Aluehallintovirasto vastaa valvonnasta ravintoloiden osalta.

Tarkastuksilla valvotaan esimerkiksi asiakastilojen hygieniajärjestelyitä ja turvavälejä.

Kaikissa asiakastiloissa asiakkaille tulee

  • olla mahdollisuus käsien puhdistamiseen joko kädet pesemällä tai käsidesillä
  • olla esillä riittävät hygieniaohjeistukset
  • sijoittaa mahdolliset asiakaspaikat riittävän etäälle toisistaan ja muutoinkin oleskelu on järjestettävä mahdollisimman väljästi turvavälit huomioiden
  • tehostaa tilojen ja pintojen puhdistamista normaalitasosta.

Yritysten tulee tartuntatautilain mukaisesti huomioida koronaturvallisuus ja mahdollistaa riittävät etäisyydet ja käsihygienia toiminnassaan.

Kuntalaiset voivat tehdä ilmoituksia

Tampereen, Kangasalan, Oriveden, Juupajoen, Pälkäneen, Valkeakosken, Akaan ja Urjalan kuntalaiset voivat ilmoittaa asiakastiloihin liittyvistä puutteista ympäristöterveyteen ymparistoterveys@tampere.fi (siirryt toiseen palveluun). Ilmoitusta ei voida käsitellä, jos siinä ei ole tarkkoja kohdetietoja eli kohteen nimeä ja osoitetta.