Hyppää sisältöön

Korkein hallinto-oikeus ei myöntänyt valituslupaa: Konneveden entisen kirkkoherran Olavi Virtasen irtisanominen saa lainvoiman

Kolme vuotta sitten kirkkoherran virasta irtisanottu Olavi Virtanen ei saanut valituslupaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Kuva: Yle

Korkein hallinto-oikeus, KHO, on hylännyt Konneveden entisen kirkkoherran Olavi Virtasen valituslupahakemuksen. KHO:n viime viikolla tekemä ratkaisu merkitsee sitä, että tuomiokapitulin kolmen vuoden takainen irtisanomispäätös saa lainvoiman.

Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli irtisanoi Olavi Virtasen vuoden 2018 helmikuussa. Tuomiokapitulin mukaan Virtanen oli syyllistynyt tehtävässään useisiin väärinkäytöksiin.

Virtanen piti kohteluaan ajojahtina ja valitti irtisanomisestaan Itä-Suomen hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeus totesi kuitenkin viime kesänä, että tuomiokapitulilla oli perusteet irtisanomiseen.

Erotettu kirkkoherra pyysi valituslupaa korkeimmalta hallintotuomioistuimelta, mutta KHO ei nähnyt asiassa perusteita valitusluvan myöntämiseen.

Konneveden seurakunta siirrettiin Kuopion hiippakunnasta Lapuan hiippakuntaan viime vuoden alussa.

.
.