Hyppää sisältöön

Jari Tuononen on Kontiolahden uusi kunnanjohtaja

Tuononen siirtyy Kontiolahdelle naapurikunta Polvijärven kunnanjohtajan pallilta.

Jari Tuononen hyppää Kontiolahden kunnanjohtajaksi Polvijärven kunnanjohtajan paikalta. Kuva: Heikki Haapalainen / Yle

Kontiolahden kunnanjohtajaksi on valittu 39-vuotias Jari Tuononen. Tuononen valittiin tehtävään kunnanvaltuuston yksimielisellä päätöksellä maanantai-iltana Kontiohallissa pidetyssä kokouksessa. Valtuusto tervehti uutta kunnanjohtajaansa aplodein hänen saapuessa urheiluhalliin.

– Yksimielinen päätös kertoo siitä, että odotukset kunnanjohtajaa kohtaa ovat kovat. Odotukset voivat myös olla erilaisia tai ristiriitaisia keskenään, sanoo Tuononen.

Tuonosen mukaan monet asiat ovat kunnassa hyvällä mallilla.

– Ei ole syytä äkkinäisiin päätöksiin tai sooloiluun.

Kontiolahden tulevaisuuden Tuononen näkee valoisana. Kunnan maine ja imago ovat tuoreen kunnanjohtajan mielestä hyvällä tolalla. Vahvuutena on esimerkiksi monipuolinen elinkeinorakenne.

Tuononen painottaa asukkaiden osallistamista kunnan toimintaan.

– Asian eteen on jo tehty hyvää työtä, mutta tavoitteena on että jokainen asukas, yritys ja sidosryhmä tuntisi tulleensa kuulluksi.

Keskusteleva ja kuunteleva johtaja

Kontiolahden uusi keulamies on tuttu henkilö maakunnassa. Tuononen on työskennellyt kuntapuolella myös Tuusniemellä, Kiteellä ja Liperissä. Koulutukseltaan Tuononen on yhteiskuntatieteiden maisteri. Edellisessä pestissään Polvijärven kunnanjohtajana Tuononen ehti työskennellä neljä vuotta.

– Polvijärvellä onnistumisen avain on ollut avoimuus, vuorovaikutteisuus ja kuunteleva ilmapiiri. Kontiolahdella on oikein hyvä meininki, vaikkakin kehittämiskohteitakin on, Tuononen toteaa.

Tuonosen mukaan kontiolahtelaiset saavat hänestä keskustelevan, kuuntelevan ja avoimen kunnanjohtajan.

Virkaa haki 11 henkilöä. Jari Tuonosen lisäksi valintaprosessin loppuvaiheeseen etenivät Annu Räsänen ja Anne Koljonen. Valittavan edeltäjä Jere Penttilä on jo siirtynyt Riihimäen kaupunginjohtajaksi.

Kontiolahti on Pohjois-Karjalan väkimäärältään toiseksi suurin kunta. Joensuun pohjoinen naapuri on kasvanut jo lähes 15 000 asukkaan kunnaksi. Tuononen asuu perheineen Kontiolahdella.

.
.