1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rajavalvonta

Helsingin satamasta ja Helsinki-Vantaalta käännytettiin tai evättiin maahanpääsy viime viikolla liki sadalta ihmiseltä

Helsingin satamassa matkustajamäärät vähenivät yhä edellisviikosta, lentoasemalla puolestaan kasvoivat hieman.

rajavalvonta
Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Suomenlahden merivartiosto kertoo matkustajamäärien kasvaneen noin sadalla Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Viikon 11 kuluessa Helsinki-Vantaan kautta saapui Suomeen 5 221 matkustajaa.

Rajatarkastuksissa lentoasemalta käännytettiin 29 ihmistä EU-alueen sisäpuolelta maahan pyrkinyttä. Lisäksi maahanpääsy evättiin viideltä EU-alueen ulkopuolelta tulleelta.

Helsingin sataman kautta Suomeen saapui viime viikolla yhteensä 10 594 ihmistä, mikä on noin 100 vähemmän kuin edellisellä viikolla. Satamassa käännytettiin 64 ihmistä viime viikon tarkastuksien perusteella.

Yleisimpänä käännytysperusteena oli uhka kansanterveydelle sekä pyrkiminen Suomeen sellaiseen työhön, joka ei kuulu yhteiskunnan toimivuuden tai huoltovarmuuden kannalta välttämättömien työtehtävien piiriin.

Suomenlahden merivartiosto muistuttaa, että oman työmatkansa välttämättömyyttä ei voi itse määrittää. Myöskään pelkkä koronatestitodistus, todistus sairastetusta koronasta tai rokotustodistus koronasta ei oikeuta ulkomaan kansalaisen maahantuloa.

Suomenlahden merivartiosto jatkaa sisärajavalvontaa ja rajanylitysliikenteen rajoittamista voimassa olevien valtioneuvoston päätösten mukaisesti 17.4.2021 asti.

Lue seuraavaksi