1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Siun soten alueella lukuisia uusia altistumispaikkoja – koulualtistumisia Joensuussa ja Liperissä

Pohjois-Karjalassa varmistui viikonlopun aikana yhteensä kuusi uutta koronatartuntaa. Kaikkien alkuperä on tiedossa.

koronavirus
Oppilaat jonottaa kouluun sisälle.
Koulualtistumiset ovat tapahtuneet Joensuussa Karsikon alakoululla ja Tulliportin normaalikoululla sekä Liperissä Siikasalmen kristillisellä koululla.Benjamin Suomela / Yle

Joensuun keskustan alueella on voinut altistua viime viikon aikana koronavirukselle useissa eri liikkeissä sekä muun muassa keskustan ja Utran välisillä bussivuoroilla. Tiedossa olevat altistumispaikat löytyvät Siun soten verkkosivuilta (siirryt toiseen palveluun). Siun sote kehottaa näissä paikoissa samaan aikaan olleita henkilöitä tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan herkästi koronatestiin.

Koulualtistumisia on tapahtunut Pohjois-Karjalassa kolmessa koulussa. Joensuun Karsikon alakoululta asetetaan karanteeniin yhteensä noin 40 henkilöä. Lisäksi osa oppilaista ohjataan oireseurantaan. Siun sote on suoraan yhteydessä tartunnan saaneen henkilön lähikontakteihin. Koulun kautta on välitetty tieto oireseurantaan ohjatuille.

Lisäksi Joensuusta Tulliportin normaalikoululta noin 20 henkilöä ja Liperistä Siikasalmen kristilliseltä koululta koko koulu, yhteensä 86 henkilöä, on ohjattu oireseurantaan. Karanteeniin on Siikasalmelta määrätty kuusi henkilöä.

– Oireseurantaan on ohjattu THL:n ohjeiden mukaisesti henkilöitä, jotka eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneen kanssa, vaikka ovat samoissa tiloissa oleskelleetkin. Kyseessä on silloin pienen riskin altistuminen. Lähikontakteilla tartuntariski on suurempi, ja heidät määrätään karanteeniin, toteaa Siun soten infektioylilääkäri Jennifer Sieberns Siun soten tiedotteessa.

Siun soten toiminta-alueella on viikonlopun aikana varmistunut kuusi uutta koronavirustartuntaa. Kaikissa tapauksissa tartuntojen alkuperä on tiedossa. Kaksi tartunnoista liittyy Ylitorniosta alkunsa saaneeseen tartuntaketjuun, kaksi ulkomaanmatkaan ja kaksi on saatu muualta Suomesta. Karanteenissa oli maanantaiaamuna yhteensä 182 pohjoiskarjalaista.

Lue seuraavaksi