1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sosiaalinen media

Facebook ilmoittaa puhdistaneensa palveluaan – yli 1,3 miljardia valetiliä poistettiin

Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on Yhdysvaltain kongressin komitean kuultavana disinformaatiosta torstaina.

Arvostelijoiden mielestä Facebook ei ole toiminut riittävän tehokkaasti estääkseen valheellisen ja väärän informaation leviämistä palvelussaan. Kuva: Getty Images

Sosiaalisen median jätti Facebook on poistanut palvelustaan yli 1,3 miljardia valetiliä, kertoo Guy Rosen, yksi yhtiön varatoimitusjohtajista. Valetilit poistettiin viime vuoden loka-joulukuun aikana.

Valetilejä käytetään usein koordinoiduissa kampanjoissa, joiden tarkoituksena on levittää virheellistä tietoa.

– Otamme kovan linjan tällaista toimintaa vastaan ja blokkaamme miljoonia valetilejä päivittäin. Suurin osa tileistä blokataan niiden luomishetkellä, Rosen sanoo.

Facebookin toimitusjohtajan Mark Zuckerbergin on tarkoitus olla Yhdysvaltain kongressin komitean kuultavana torstaina. Kuulemisen aiheena on disinformaatio. Kuultavina on myös hakukonejätti Googlen ja viestipalvelu Twitterin johtohenkilöitä.

Arvostelijoiden mukaan Facebook ei ole toiminut riittävän tehokkaasti estääkseen valheellisen ja väärän informaation leviämistä palvelussaan. Arvostelijat ovat myös syyttäneet yhtiön hyötyvän mainosten avulla huomiota herättävän ja valheellisen sisällön leviämisestä.

Lue lisää:

Trump aikoo perustaa oman sosiaalisen median palvelun – ex-presidentin avustaja povaa palvelulle kymmeniä miljoonia käyttäjiä

Facebook ottaa etäisyyttä Hongkongiin – datakaapelin rakentamishanke keskeytettiin Kiinan uhan vuoksi