1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Joukkoampuminen

Yhdysvalloissa kymmenen ihmistä kuollut ampumisessa kaupassa Coloradossa

Poliisi vahvisti uhrien määrän. Teosta epäilty on otettu kiinni.

Joukkoampuminen
.
.

Coloradon osavaltiossa Yhdysvalloissa kymmenen ihmistä kuoli ampumisessa supermarketissa. Yksi kuolleista on poliisi, joka saapui ensimmäisenä paikalle.

Epäilty asemies on loukkaantunut ja poliisin hallussa, Boulderin poliisikomentaja Kerry Yamaguchi kertoi toimittajille. Epäilty on 21-vuotias mies, kertoi poliisi myöhemmin. Hän saa hoitoa vammoihinsa.

Poliisi selvittää epäillyn tekijän motiivia.

Boulderin kaupunki, jossa hyökkäys tapahtui, sijaitsee noin 50 kilometriä osavaltion pääkaupungista Denveristä luoteeseen.

– Tapahtumassa on kuollut useita ihmisiä. Ja joudun valitettavasti kertomaan, että yksi uhreista oli Boulderin poliisi, Yamaguchi kertoi.

Yamaguchi sanoi tiedotustilaisuudessa, että uhkaa ihmisille ei enää ole. Poliisi selvittää kuitenkin, liittyykö ampumiseen muita epäiltyjä.

Ampuminen tapahtui noin kolmelta iltapäivällä paikallista aikaa.

Useiden ihmisten kerrotaan kuolleen asemiehen hyökättyä kauppaan Bolderissa Yhdysvalloissa.
Poliiseja ja pelastushenkilöstöä aseellisen hyökkäyksen tapahtumapaikalla Boulderissa, Coloradossa.EPA

Tapahtumapaikalta kuvatulla videolla näkyy, miten poliisi taluttaa paidatonta, veristä miestä poispäin. Poliisipäällikkö ei tiedotustilaisuudessa vahvistanut, oliko kyseessä epäilty. Poliisi on kuitenkin sanonut, että epäillyn uskotaan olevan ainoa vakavia vammoja saanut, joka selvisi hengissä.

Osa ihmisistä pakeni kaupasta

Uutiskanava CNN:lle puhunut (siirryt toiseen palveluun)paikallinen yrittäjä Kevin Daly sanoi, ettei ollut koskaan kokenut Boulderissa mitään vastaavaa. Daly oli auttanut ihmisiä pakenemaan supermarketista, CNN kertoo.

– Olemme rakastava, hippimäinen yhteisö, joka uskoo ystävällisyyteen, Daly kuvaili.

Kaupassa olleiden silminnäkijöiden mukaan he kuulivat monia laukauksia ennen kuin pakenivat liikkeen takaovesta.

Poliisi kertoo päässeensä tapahtumapaikalle minuuteissa sen jälkeen, kun ampumisesta ilmoitettiin. Poliisi selvittää tapahtumien kulkua.

Valkoisen talon tiedottaja Jen Psaki ilmoitti Twitterissä, että presidentti Joe Biden on saanut tiedon tilanteesta.

Viikko sitten joukkoampuminen Atlantassa

Ampuminen tapahtui vain viikkoa sen jälkeen, kun kahdeksan ihmistä kuoli Atlantassa hyökkäyksessä kolmeen eri hierontayritykseen.

Joukkosurma on Yhdysvaltojen tämän vuoden seitsemäs, kertoo uutistoimisto AP. Se ylläpitää tietokantaa Yhdysvaltain joukkosurmista yhdessä USA Todayn ja Northwesternin yliopiston kanssa.

Coloradon osavaltiossa on aiemmin tapahtunut kaksi Yhdysvaltojen tunnetuimmista joukkoampumisista.

Vuonna 1999 kaksi teinipoikaa surmasi 12 koulutoveriaan ja yhden opettajan Columbinessa. Ampujat tekivät teon jälkeen itsemurhan. Vuonna 2012 aseistautunut mies tunkeutui elokuvateatteriin Aurorassa ja tappoi 12 ihmistä. Ampuja suorittaa elinkautista vankeustuomiota.

Lähteet: Reuters, AP, STT, AP

Lue seuraavaksi