1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. laskettelurinteet

Tahkon ja Kasurilan rinnekeskusten talvi on sujunut hyvin, kausi jatkuu vielä pääsiäisen jälkeenkin

Pääsiäisen sesonki riippuu koronarajoituksista.

Kylmä talvi on auttanut pitämään laskettelurinteet kunnossa. Arkistokuva. Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Päättymässä oleva talvi on sujunut pohjoissavolaisissa laskettelukeskuksissa olosuhteisiin nähden hyvin. Siilinjärven Kasurilassa kävijöitä on ollut tasaiseen tahtiin.

– Iltamäessä on ollut tosi hyvin porukkaa. Sillä tavalla positiivinen yllätys on ollut, että ihmiset ovat löytäneet iltamäen uudestaan. Pääsiäinen näyttää hyvältä siihen verrattuna että viime vuonna jouduttiin laittamaan rinteet jo tähän aikaan kiinni, kertoo Kasurilan rinnepäällikkö Antti Argillander.

Kasurilan rinteet on tarkoitus sulkea huhtikuun puolivälissä. Jos asiakkaita riittää, kautta saatetaan kuitenkin pidentää hieman.

Myös Tahkolla katse on jo pääsiäisessä. Tahkonrinteiden liiketoimintajohtajan Pasi Martikaisen mukaan loistokelejä varjostaa ainoastaan mahdollinen koronarajoitusten kiristyminen.

– Toivotaan vilkasta pääsiäistä, koska se on yksi isoimpia sesonkeja laskettelukeskuksissa. Totta kai tässä odotetaan päätöksiä, mitä tapahtuu ravintola-alalla ja mennäänkö samoilla säädöksillä kuin aiemmin vai tuleeko kiristyksiä ja rajoitetaanko liikkumista.

Martikaisen mukaan olosuhteet laskettelurinteissä, hiihtoladuilla, kelkkareiteillä ja patikointialueella ovat erinomaiset.

– Meillä on täysi talvi, paljon lunta, aurinko paistaa ja pakkasöitä tiedossa, kertoo Martikainen.