1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pohjanmaa

Vaasan kaupunki tukee vuokrahelpotuksin Sportia, VPS:ää ja Vaasan Ravintolat Oy:tä vaikeassa taloustilanteessa

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Maria Tolppanen pitää ehdottoman tärkeänä auttaa urheilua ja muuta kulttuuria koronan yli.

Pohjanmaa
Jääkiekko, kuvituskuva
Vaasan kaupunki tukee urheilutiloissaan toimivia noin 142 000 eurolla.Tomi Hänninen

Vaasan kaupunginhallitus on päättänyt maanantain kokouksessaan tukea muun muassa jääkiekkoliigassa pelaavaa Vaasan Sportia jäähallin vuokrissa.

Yhteensä Vaasa ja Mustasaari avittavat kuntayhtymän ravintola- ja kilpaurheilutiloissa toimivia yrityksiä noin 142 000 eurolla. Summa koostuu jäähallin, jalkapallostadionin ja Botniahallin tilavuokrista.

Kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Marko Heinonen (kok.) korostaa, että kyse on vuokrahelpotuksista.

– Suoraa tukirahaa ei siis myönnetä, vaan kyse on eri määräaikaisista vuokrahelpotuksista. Kyseessä on helpotus kaupungin ravintolatiloissa ja kilpaurheilutiloissa toimiville. Asia koskee Sportin lisäksi VPS:ää ja Vaasan ravintolat Oy:tä, Heinonen täsmentää.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Maria Tolppanen (sd.) lisää, että myös Vaasanseudun Areenat kuntayhtymän toinen osapuoli Mustasaari on osaltaan mukana tukitoimissa.

– Kyse on siitä, kun yhteiskunnan toimesta on pistetty nyt paikat kiinni, niin seuroilla ei ole oikein minkäänlaisia tuloja. Menoja seuroilla on kuitenkin edelleen, Tolppanen kuvaa.

"On tärkeää pitää seurat nyt pystyssä"

Tolppanen pitää ehdottoman tärkeänä, että urheiluseuroja ja muita viihdettä sekä kulttuuria tuottavia yhdistyksiä tuetaan selviämään korona-ajan yli.

– On äärimmäisen tärkeää tukea seuroja. Seurat tekevät pian konkurssin, jos niitä ei kukaan tue. Vastaavanlainen tukeminen näyttää olevan ihan trendi ympäri Suomea. On tärkeää pitää seurat nyt pystyssä.

Tolppanen toivoo lisäksi, että vielä löytyisi keino tulla vastaan myös muun muassa esiintyviä taiteilijoita ja muusikkoja.

– Mutta se on toistaiseksi vähän hankalaa. Olen sitä mieltä, että meidän pitäisi ihan valtakunnallisesti katsoa tässä maassa niin, että he, jotka hyvinvointia luovat etenkin sellaisena aikana, kun ei ole koronaa, niin heidän kaikki toiminta pitää pitää hengissä, että he pystyvät jatkamaan toimintaa, kun palataan normaaliin elämään.

Lue seuraavaksi