1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lomautukset ja irtisanomiset

Kaleva Median yt-neuvottelut päätökseen: Enintään yhdeksän työntekijää irtisanotaan ja muutamien työsuhde muuttuu

Kuusi irtisanotuista työskentelee Kaleva Median lehtien toimituksissa.

Lomautukset ja irtisanomiset
Kalevan toimitus Oulussa
Muun muassa sanomalehti Kalevaa julkaiseva Kaleva Media on käynyt useammat yt-neuvottelut viime vuosina. Arkistokuva.Janne Körkkö / Yle

Kaleva Median helmikuussa alkaneet yt-neuvottelut ovat päättyneet. Kaleva (siirryt toiseen palveluun) kertoo, että enimmillään yhdeksän ihmistä irtisanotaan. Seitsemän työntekijän työsuhteeseen tulee muutoksia.

Kalevan toimituksen pääluottamushenkilö Hanna Kuonanoja kertoo, että neuvottelut työnantajapuolen kanssa ovat päättyneet.

– Meillä työntekijäpuolella on se tieto, että yt-neuvotteluiden seurauksena yhdeksän ihmistä irtisanotaan. Näistä kuusi on toimituksissa työskenteleviä.

Kaleva Median toimitusjohtaja Juha Laakkonen kertoo, että vähennysten pääpaino on Oulun seudun lehdissä.

– Yksittäisiä vähennyksiä saattaa tulla Lapin alueen lehtiin. Nämä asiat ratkeavat kuluvan viikon aikana, Laakkonen lisää.

Neuvottelut koskivat sanomalehtien toimituksia, mainostuotantoa sekä painon ja jakelun esimiehiä. Digimarkkinointiyritys Pro Ratas Oy:ssa neuvottelut koskivat myyntiä, myynnin tukea ja hallintoa.

Yhtiö perusteli yt-neuvotteluja toimintamallien ja organisaation uudistamistarpeella ja median digitalisoitumiskehityksellä, jota koronapandemia on entisestään nopeuttanut. Lisäksi perusteluihin kuuluivat toimialalla tapahtuneet muutokset ja liiketoiminnan kannattavuushaasteet.

Kaleva Media julkaisemia lehtiä ovat Kalevan lisäksi Lapin Kansa, paikallislehdet Raahen Seutu, Koillissanomat, Rantalakeus, Iijokiseutu, Siikajokilaakso ja Pyhäjokiseutu sekä kaupunkilehdet Forum24, Raahelainen, Pudasjärvi-lehti, Lounais-Lappi ja Uusi Rovaniemi.

Lue seuraavaksi