1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilutapahtumat

Ristijärven SM-hiihtoihin ei ole asiaa ilman negatiivista koronavirustestitulosta

Menettelyn avulla halutaan turvata kaikkien tapahtumaan osallistuvien henkilöiden turvallisuus.

urheilutapahtumat
Latuopasteita Ristijärven Saukkovaaralla.
Ristijärven SM-hiihdot järjestetään ilman yleisöä. Kuvituskuva.Jarmo Nuotio / Yle

Ristijärven tulevan viikonlopun SM-hiihtoja järjestetään terveysturvallisuus edellä. Jokaisen kilpailijan, toimitsijan, huoltajan tai muuten kilpailualueella olevan henkilön on noudatettava viranomaisten antamia yleisiä ohjeita koronavirustaudin eli COVID-19-tartuntariskin minimoimiseksi.

Kaikkien SM-hiihtojen kisatapahtumaan kaikkien osallistuvien on esitettävä negatiivinen koronavirustestitulos ennen kilpailupaikalle saapumista.

Kisapaikalle saavuttaessa koronatestistä on oltava kulunut alle 72 tuntia.

Menettelyn avulla halutaan turvata kaikkien tapahtumaan osallistuvien henkilöiden turvallisuus, mutta se ei poista terveysturvallisuusohjeen asettamia vaatimuksia maskien käytöstä, turvavälien pitämisestä ja henkilökohtaisesti hygieniasta.

– Korona on aiheuttanut kisoillemme valtavasti lisätyötä, sanoo kilpailujen johtaja Arto Tolonen.

Kaikkia tapahtumaan osallistuvia suositellaan pitämään puhelimessaan koronavilkku päällä. Kasvomaskia ja visiiriä on käytettävä kisa-alueella, poikkeuksena ovat vain hiihtäjät hiihtäessään kilpaa.

Kilpailut järjestetään ilman yleisöä, kilpailuja voi seurata muun muassa lunastamalla virtuaalilipun, joita on myynnissä tuhat kappaletta. Lipuista on tähän mennessä myyty puolet.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Lue seuraavaksi