1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hämeenkyrö

Hämeenkyröläiselle valtuutetulle yli kahden vuoden tuomio törkeästä huumausainerikoksesta

Osa seteleistä oli kätketty valtuutetun ravintolaan.

Hämeenkyrö
Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus, oikeustalo-kyltti pihalla.
Arkistokuva Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudesta. Pasi Takkunen / Yle

Hämeenkyröläinen perussuomalaisten kunnanvaltuutettu, yrittäjä Jani Mikael Perkonmäki on tuomittu kahden vuoden ja kahden kuukauden vankeustuomioon törkeästä huumausainerikoksesta.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi Perkonmäen törkeästä huumausainerikoksesta ja lievästä ampuma-aserikoksesta. Rikokset tapahtuivat Lapualla viime vuonna.

Oikeuden mukaan Jani Perkonmäki on laittomasti myynyt 650 grammaa amfetamiinia ja 300 grammaa kannabista. Rikos oli oikeuden mukaan törkeä, koska amfetamiini on vaarallinen huumausaine ja sitä on ollut suuri määrä.

Yle julkaisee valtuutetun nimen hänen yhteiskunnallisen asemansa ja rikoksen vakavuuden takia.

Perkonmäki myönsi kuulustelussa, että huumausainekaupan arvo on ollut yhteensä noin 16 000 euroa, josta hän on saanut vähintään 7 000 euroa lopun jäädessä velaksi. Poliisi takavarikoi käteistä rahaa 1 500 euroa 50 euron seteleinä. Setelit löytyivät kätkettyinä pellin alle Perkonmäen ravintolarakennuksessa erään huoneen oven karmin päälle.

Tuomio ei ole lainvoimainen. Perkonmäki myönsi syytteet törkeästä huumausainerikoksesta ja lievästä ampuma-aserikoksesta oikeiksi, mutta hän on ilmoittanut tyytymättömyytensä tuomioon. Hänet on passitettu vangittavaksi Kylmäkosken vankilaan.

Tuomiosta kertoi ensin Uutisoiva (siirryt toiseen palveluun). Yle ei tavoittanut Perkonmäkeä kommentoimaan.