1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tampere

Raitiovaunut aiheuttivat erikoisen hinausnäytelmän Tampereen keskustassa – katso video

Aamupäivällä törmäyksessä vaurioituneen raitiovaunun pelastustoimet eivät kulkeneet sujuvimmalla mahdollisella tavalla.

Tampereen ratikan matka tyssäsi keskellä kaupunkia
Tampereen ratikan matka tyssäsi keskellä kaupunkia

Tampereella sattui tiistaina erikoinen raitovaunutilanne.

Tilanne sai alkunsa tiistaina noin kello 10.30, kun opetusajossa olleen ratikan virroitin osui Tampereen keskustassa Hämeenkadulla rakenteilla olevan ajolangan kannatinrakenteisiin. Raitiovaunu pysähtyi noin puoleksi tunniksi Koskipuiston kohdalle.

Lue lisää: Ratikan ajolankoja korjaillaan Tampereen Hämeenkadulla vahingon takia, liikenne voi hidastua

Paikalle saapui apuun toinen raitiovaunu, jolla onnettomuuteen joutunut vaunu oli määrä työntää takaisin varikolle. Hinausyhdistelmä pääsi liikkeelle hieman ennen kello 15, mutta ratikoiden matka päättyi parin sadan metrin päähän, kun vaurioitunut ratikka ei mahtunut Itsenäisyydenkadulla rautatiesillan alta.

Vielä kello 16:n aikaan kahden raitiovaunun yhdistelmä oli tukevasti jumissa rautatiesillan alla. Kuva: Antti Eintola / Yle

– Virroitin vääntyi sen verran, että se ei mahtunut tunneliin. Parhaillaan yritämme saada taivutettua sitä käsipelillä alemmas, kertoi Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö iltapäivällä.

Vaurioitunutta ratikkaa työnnettiin liikkeelle toisella koulutuskäytössä olleella raitiovaunulla. Matka kuitenkin tyssäsi parin sadan metrin päähän. Kuva: Antti Eintola / Yle

Sirviön mukaan virroittimen ajolinjoihin osumista ei voitu ennakoida.

– Paikalta oli ajettu ongelmitta monta kertaa aikaisemminkin. Perimmäinen syy on, että lanka oli asennettu liian alas ja jostain syystä se tarttui nyt kiinni.

Pekka Sirviön mukaan jokainen ajo-osuus tarkastetaan hitaasti ajaen ennen varsinaisen liikennöinnin aloittamista.

– Selvitämme nyt joka tapauksessa sen, voitaisiinko tarkistuksia tehdä vieläkin tarkemmin, jotta vastaavilta tapauksilta vältyttäisiin.

Väärään asentoon joutunut virroitin saatiin oikeaan asentoon alkuillasta. Ratikat pääsivät jatkamaan matkaansa kohti Hervantaa noin kello 17.10. Muu liikenne paikalla sujui normaalisti.

Ratikan virroitin ei mahtunut rautatietunneliin. Kuva: Antti Eintola / Yle

Juttua on päivitetty kello 17.50: Päivitetty tieto ongelman ratkeamisesta.