Kemissä varkaat tunkeutuivat taloon lapsen ollessa kotona ja veivät tuhansien eurojen arvosta omaisuutta – poliisi pyytää havaintoja

Samalla asuinalueella murtauduttiin myös toisen talon autotalliin, mistä vietiin omaisuutta.

Poliisi pyytää havaintoja alueella liikkuneista henkilöistä. Kuva: Juuso Stoor / Yle

Kemin Jungossa tapahtui eilen keskipäivällä Neidonkengänkierroksella törkeä varkaus. Omakotitaloon tunkeuduttiin perheen lapsen ollessa kotona. Lapseen ei kohdistettu minkäänlaista uhkaa, mutta hän säikähti tilannetta. Asuntoon tukeutui kaksi miestä, jotka tallentuivat valvontakameraan.

Miehet tulivat paikalle farmarimallisella punaisella Volvolla. Toinen miehistä on 45-vuotias, hänellä oli yllään musta pipo, musta takki ja harmaamustat housut. Toinen miehistä oli 25-vuotias ja hänellä oli yllään vihreä huppari ja tummat housut. Toinen miehistä on vaihdellut vaatetustaan pariin otteeseen, hänellä on ollut välillä yllään punainen huppari ja välillä keltainen takki.

Miehet saivat mukaansa useiden tuhansien eurojen arvosta omaisuutta. Samoihin aikoihin samalla alueella sijaitsevalla Tervalammenkadulla murtauduttiin omakotitalon yhteydessä olevaan autotalliin, josta anastettiin omaisuutta myös useiden tuhansien eurojen arvosta.

Poliisi tavoitti myöhemmin tuntemansa 46-vuotiaan miehen ja 34-vuotiaan naisen, joiden autosta löydettiin asianomistajilta anastettua omaisuutta. Poliisi on tunnistanut myös kaksi muuta miestä, mutta ei ole tavoittanut heitä. Poliisi pyytää ilmoittamaan mahdolliset havainnot alueella liikkuneista ajoneuvoista ja henkilöistä.