Hyppää sisältöön

Rovaniemen kaupungin sijoituksia koskeva tilintarkastusraportti luovutettiin poliisille ja muuttui salaiseksi

Poliisi tutkii kaupungin takavuosien sijoituksia.

Aiempikin selvitys sijoituksista on julistettu salaiseksi. Kuva: Katriina Laine / Yle

Rovaniemen kaupungin sijoituksia koskeva tilintarkastajan laatima raportti on määrätty salaiseksi. Kaupungin mukaan poliisi teki raportista takavarikkopäätöksen tiistaina.

Tarkastuslautakunta käsitteli raporttia keskiviikkona. Lautakunta merkitsi raportin tiedoksi ja lähetti sen edelleen kaupunginhallitukselle.

Kaupungilta kerrotaan, että raportti on poliisille luovuttamisen myötä muuttunut salassa pidettäväksi, eikä lautakunta voi lausua asiasta enempää.

Myös kaupungin aiemmin ulkopuolisella konsultilla teettämä selvitys sijoituksista on julistettu salaiseksi.

Rovaniemen kaupungin takavuosien sijoituksista on puhuttu kuukausia julkisuudessa. Kohu sai alkunsa, kun marraskuussa kävi ilmi, että Rovaniemen kaupunki on menettämässä arviolta noin 700 000 euroa rahaa sijoituksissaan Front Finance -yhtiöön.

Kohun vuoksi kaupunki myi aiemmat sijoituksensa ja kotiutetut 19,4 miljoonaa euroa päätettiin sijoittaa uudestaan lyhytaiaikaisesti, kunnes kaupungin uusi sijoitusohje on valmistunut.

Kaupunginhallitus päätti helmikuussa tehdä asiasta tutkintapyynnön. Poliisi kertoi maaliskuun alussa aloittavansa asiasta esitutkinnan. Poliisi tutkii asiaa epäiltynä virkarikoksena, mutta ei ole kertonut epäiltyjen nimiä, määrää tai edes rikosnimikkeitä.