1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. laatujärjestelmät

Kajaanin ammattikorkeakoulu läpäisi toimintansa arvioinnin hyväksytysti – vahvuuksia ovat tiiviit verkostot ja yhteydenpito elinkeinoelämään

Kaikki Suomen yliopistot ja ammattikorkeakoulut osallistuvat auditointeihin.

Kajaanin ammattikorkeakoululle myönnettiin laatuleima, joka on voimassa kuusi vuotta. Arkistokuva. Kuva: Kimmo HIltunen / Yle

Kajaanin ammattikorkeakoulu on läpäissyt Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen auditoinnin hyväksytysti. Koululle myönnettiin laatuleima, joka on voimassa kuusi vuotta. Hyväksytty auditointi on osoitus siitä, että KAMKin toiminta ja laatujärjestelmä täyttävät sekä kansalliset että eurooppalaiset korkeakoulujen laadunvarmistusta koskevat kriteerit.

KAMKin vahvuutena pidettiin tiivistä verkostoitumista ja yhteydenpitoa alueen elinkeinoelämään ja julkisiin toimijoihin. Myös kokeiluihin rohkaiseva toimintakulttuuri ja vahva hanketoiminta ovat ammattikorkeakoulun vahvuuksia.

Korkeakoulujen laatujärjestelmien auditoinnit käynnistettiin Suomessa vuonna 2005. Kaikki Suomen yliopistot ja ammattikorkeakoulut ovat osallistuneet auditointeihin. Nyt käynnissä on auditointien kolmas kierros, joka alkoi pilottiauditoinneilla vuonna 2018.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.