1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jyväskylä

THL: Keski-Suomessa on vahvistettu 25 uutta koronavirustartuntaa – uusia tartuntoja Jyväskylän lisäksi Laukaassa, Toivakassa, Äänekoskella, Saarijärvellä ja Jämsässä

Koronan ilmaantuvuus on Keski-Suomessa ollut tällä viikolla taas nousussa.

Jyväskylä
Koronatestausta Kuopion terveysasemalla
Jämsän parin viikon takaiset koronatartunnat ovat varmistuneet brittivirusmuunnoksen aiheuttamiksi.Sami Takkinen / Yle

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on kirjannut 25. maaliskuuta Keski-Suomessa 25 uutta koronatartuntaa.

THL:n mukaan uusista tartunnoista Jyväskylässä on 15, Laukaassa 5, Äänekoskella 1, Saarijärvellä 1 ja Jämsässä 1. Lisäksi Toivakassa on todettu nyt yhteensä 6 tartuntaa eli paikkakunta on noussut niiden kuntien joukkoon, joissa tartuntoja on todettu tähän mennessä vähintään viisi. THL ei kerro niiden kuntien nimiä, joissa tartuntoja on toistaiseksi alle viisi.

Koko maassa uusia tartuntoja vahvistettiin torstaina 726.

Koronan ilmaantuvuusluku on Keski-Suomessa nyt 78,27. Luku kertoo tartuntojen määrän viimeisen kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohti. Viime viikolla ilmaantuvuusluku oli Keski-Suomessa alle 60.

Jyväskylä tuskin höllää vielä koronarajoituksiaan

Jyväskylässä koronatartuntoja on todettu tällä viikolla torstai-iltapäivään mennessä 33, kertoo tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä. Noin kolmannes Jyväskylän tartunnoista on Käsmän arvion mukaan jo herkemmin tarttuvaa koronaviruksen brittivarianttia.

Jyväskylässä on parhaillaan menossa kohdennettuja koronatestauksia, joiden myötä odotetaan ilmenevän jonkin verran uusia tautitapauksia.

Käsmän mukaan nyt testattavien altistumiset ovat pitemmältä ajalta ja liittyvät järjestettyihin tilaisuuksiin.

Käsmä toteaa, että Jyväskylä tuskin höllää lähiaikoina merkittävästi voimassa olevia koronarajoituksia (siirryt toiseen palveluun) (jyvaskyla.fi). Kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä linjaa rajoituksista perjantaina aamulla.

Käsmä pitää edelleen oikeana päätöstä pitää Jyväskylässä yläkoulut lähiopetuksessa, sillä yläkouluikäisten keskuudessa ei ole viime aikoina koronatartuntoja kaupungissa juurikaan todettu.

Lisätty tiedot Jyväskylän tartunnoista ja Käsmän kommentit klo 16.43

Lue myös:

Yle seuraa: Hallitus päättämässä liikkumisrajoituksista – tiedotustilaisuus kello 13.15

Keski-Suomen tehohoidossa kaksi koronapotilasta Etelä-Karjalasta - "Ilman erityisjärjestelyjä koronapotilaita ei voida enää muualta ottaa", sanoo johtajaylilääkäri

STM:n koronakatsaus – Koronatapauksia hieman viime viikkoa vähemmän, Varhila: "Liikkumisrajoituksilla tarkoitus puuttua yksityisiin juhliin"

THL: Suomella on pian edessään Viron ja Tšekin tilanne, jos koronarajoituksia ei tiukenneta nykyisestä