1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulu

Oulun liikekeskuksen toiminnanjohtaja kannustaa kaupunkia, kauppoja ja ravintoloita tiiviimpään yhteistyöhön keskustan elinvoiman parantamiseksi

Myös lähiseudun kannattaisi huomioida Oulun keskustan kehittäminen, sillä se on toiminnanjohtajan mukaan alueen käyntikortti.

Oulu
Rotuaari vappuaattona
Oulun keskustaan kaivataan lisää vipinää. Arkistokuva.Timo Nykyri / Yle

Oulun kaupungin tulisi ottaa enemmän roolia Oulun keskustan kehittämisessä nykyistä elinvoimaisemmaksi ja viihtyisämmäksi.

Tätä mieltä on Oulun liikekeskus ry:n toiminnanjohtaja Jarmo Hagelberg, jonka mukaan kaupunki voisi esimerkiksi pysäköinti- ja joukkoliikenneratkaisuilla vaikuttaa ydinkeskustan vilkkauteen.

– Kiireesti pitää ruveta tekemään yhteistyötä. Kauppiaat ja ravintoloitsijat tekee töitä, mutta kaupungin kanssa voitaisiin katsoa, voiko tehdä joustavaa hinnoittelua pysäköintiin. Voisiko joukkoliikenteessä saavutettavuus olla tiheämpi? Ottaa erikseen viikonloppuhinnoittelun, kun ei ole työmatkalaisia, ehdottaa Hagelberg.

Myös lähiseudun kannattaisi huomioida nyt Oulun keskustan kehittäminen, sillä se on asia, mikä näkyy eniten matkailun näkökulmasta.

– Oulun keskusta on käyntikortti, ja tähän pitää laittaa huomio.

Oulun keskustassa on viimeisimmän elinvoimatutkimuksen mukaan 400 kaupan ja ravintola-alan yritystä.

Oulun yliopiston pop-up-tilan studiossa Kauppurienkadulla keskustellaan tänään kaupunkikeskustojen kehittämisestä.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi