Hyppää sisältöön

Varusmiesten kyberpuolustuksen koulutus siirtyy Tikkakoskelta Riihimäelle

Siirto tarkoittaa myös lisäystä kybervarusmiesten koulutukseen.

Ilmasotakoulussa Tikkakoskella astuu palvelukseen vuosittain noin 700 varusmiestä. Palvelukseen astuvien määrä ei vähene jatkossa. Kuva: Jarkko Riikonen / Yle

Puolustusvoimat siirtää varusmiesten kyberpuolustuksen koulutuksen Tikkakoskelta Riihimäelle ensi vuoden alussa.

Riihimäelle perustetaan johtamisjärjestelmäkoulu (siirryt toiseen palveluun) (Puolustusvoimat), jonka osaksi muun muassa kyber- ja informaatiopuolustus tulevat.

Koulutuksen siirto Riihimäelle johtuu siellä jo olevasta osaamisesta.

– Riihimäellä on jo valmiina johtamisjärjestelmiin liittyvää osaamista: kyberpuolustus laajenee myös varusmieskoulutukseen ja koko puolustusvoimien henkilöstön koulutukseen, sanoo Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksen esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Jukka-Pekka Virtanen.

Virtasen mukaan varusmiesten koulutus kyberpuolustukseen on ollut Tikkakoskella melko pientä: koulutus on tapahtunut lähinnä Ilmasotakoulun omiin tarpeisiin.

– On tullut tarve kyberosaamiseen suuntautuneiden varusmiesten kouluttamisen lisäämiseen. Looginen paikka koulutukselle on Riihimäelle perustettava johtamisjärjestelmäkoulu, toteaa Virtanen.

Myös kybervarusmiesten koulutuskokonaisuutta suunnitellaan uudelleen. Suunnittelun perusteena on, että jatkossa asevelvolliset valittaisiin kybervarusmieheksi valtakunnallisen erikoishaun kautta.

Puolustusvoimien komentaja, kenraali Timo Kivinen on tehnyt päätöksen Johtamisjärjestelmäkoulun perustamisesta. Koulu aloittaa toimintansa Riihimäellä 1.1.2022.

.
.